Erdoğan: Onurlu duruşumuz Kılıçdaroğlu'nu rahatsız etti

AK Parti grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, büyükelçi kriziyle ilgili "Sergilediğimiz ilkeli ve onurlu duruş Kılıçdaroğlu’nu rahatsız etmiş" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin grup toplantısında konuştu. Türkiye'nin Yeşil İklim Fonu'ndan 3 milyar 157 milyon dolar kaynak alması için anlaşma sağlandığını açıklayan Erdoğan, 10 büyükelçi ile ilgili tartışmada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek, "Sergilediğimiz ilkeli ve onurlu duruş Kılıçdaroğlu’nu rahatsız etmiş" dedi.

Erdoğan konuşmasında, 2019 yılında Ankara’nın Çubuk ilçesinde Piyade Er Yener Kırıkçı'nın cenazesine katılan CHP lideri Kılıçdaroğlu’na yönelik linç girişiminin görüntülerine de yer verdi.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

İHRACATIMIZ REKOR ÜSTÜNE REKOR KIRIYOR: Gelişmiş ve gelişmekte olan ekonomilerin istisnalar haricinde neredeyse tamamının küçüldüğü geçtiğimiz yılı Türkiye olarak büyüme ile kapatarak bu doğrultuda ilk işaretleri verdik. Bu yılın ilk iki çeyreğinde de oldukça güçlü bir büyüme sergiledik. İhracatımız rekor üstüne rekor kırıyor. İstihdamda salgın öncesinin üzerinde bir yere geldik.

YEŞİL İKLİM FONU'NDAN 3 MİLYAR 157 MİLYON DOLARLIK KAYNAK: Milli teknoloji hamlesi bizi savunma sanayi başta olmak üzere bizi önemli bir yere taşıdı, yeşil kalkınma devrimi ile de başarıyı her alanda yakalamaya kararlıyız. Ülkemize, yeşil iklim fonundan 3 milyar 157 milyon dolar kaynak sağlanmasıyla ilgili mutabakat zaptının imzalandığının müjdesini paylaşmak istiyorum. Bu mutabakatın imzalanmasıyla kamu ve özel sektörün iklim değişikliği ile ilgili projelerine finans desteği sağlanabilecektir. 

AK PARTİ'NİN 20 YILLIK İKTİDARINI HALA KABULLENEMEYENLER VAR: İktidarımızın ilk gününden itibaren sürekli rejim tartışmaları yürütüldü, aradan 20 yıl geçti hala aynı tartışmaların ekmeğini yemeye çalışanlar olduğunu görüyoruz. AK Parti’nin 20 yılı geride bırakan iktidarını hala kabullenemeyenler var. Ülkemize kazandırdığımız eser ve hizmetlerle refah seviyesi yükselen hayat kalitesi artan milletimiz geleceğine güvenle bakmaya başlamıştır, buna rağmen kendi siyasi ve şahsi ikbalini çalışmak yerine ülkenin ve milletin felaketine bağlayanların çırpınışları hiç durmamıştır. Türkiye’ye husumet besleyenler veya besleyen çevreler, terör örgütleriyle birlikte çalışmaktan çekinmeyecek kadar gözü dönen eşi benzeri görülmemiş bir ekiple karşı karşıyayız. Bunlar sürekli olarak ülke çöktü edebiyatı yapmaktadır, kalbinin ve kafasının pusulası kendi ülkesini ve milletini değil de başka yerleri gösterenler ile bu toprakların asil evlatları arasındaki mücadele hiç bitmedi, bitmeyecek. Biz düşmanı fiziki olarak bu topraklardan attık, ama geride bıraktığı zihniyet kirinden hala kurtulamadık.

HDP, CHP'Yİ AÇIKÇA TEHDİT ETTİ: Dün Meclis'te bir tezkere oylandı. Esasen bu tezkere ülkemize yönelik terör tehditlerine karşı uzun yıllardır devam eden rutin bir uygulamadır. Son 71 yılda 76 ayrı tezkere görüşülüp kabul edilmiştir. Tehdit PKK/YPG yanında DEAŞ gibi terör tehditlerinden de kaynaklanmaktadır. HDP yöneticileri, CHP'ye çağrı yaptı. Siyasi ittifakın devamı CHP'nin tezkereye destek olmaması şartına bağlanıyordu, CHP açıkça tehdit ediliyordu. Onurlu bir liderin çıkıp 'Siz kim oluyorsunuz da bizi tehdit ediyorsunuz' deyip HDP'lilere ağızlarının payını vermesi beklenir. Ama karşımızda böyle bir CHP mevcut değildir. CHP oylamaya saatler kala tezkereye hayır diyeceklerini ilan etti. Biz kimin kılıcını çaldığınızı biliyoruz da siz kendinizi bu kadar belli etmeyin. CHP'nin terör örgütünün oyuncağı HDP'ye boyun eğmiştir. Yazıktır. Ne kadar hazin bir tablo. 

SERGİLEDİĞİMİZ İLKELİ VE ONURLU DURUŞ KILIÇDAROĞLU'NU RAHATSIZ ETMİŞ: Geçtiğimiz günlerde bir grup büyükelçinin ülkemize hala yürüyen bir davaya dair yaptığı hadsiz açıklama konusunda sergilediğimiz ilkeli ve onurlu duruş da Kılıçdaroğlu’nu rahatsız etmiş. Büyükelçilerin ülkemize ve yargı kurumlarımıza yönelik ağır bir hakaret olarak gördüğümüz açıklamasını, özellikle bunun ardından kimin nerede durduğunu takip ettik.

KILIÇDAROĞLU TEK PARTİ FAŞİZMİNİ GERİ GETİRME GAYRETİ İÇİNDE: Diğer yandan Kılıçdaroğlu’nun eskiden beri alışkanlık edindiği kamu görevlilerine yönelik sözlü saldırılarını son dönemde epeyce artırdığını görüyoruz. Ülkenin askerinden polisine, emeklisinden çiftçisine herkesi hedef alan Kılıçdaroğlu tek parti faşizmini geri getirme gayreti içindedir. Bu ülkenin her memuru, her kamu görevlisi, her bireyi devletinin koruması ve güvencesi altındadır. Kılıçdaroğlu’nun hezeyanları kendini rezil etmenin ötesinde bir anlama sahip değildir. Kendisi partisini yönetmekten aciz bir genel başkanın ülkenin idaresi konusunda atıp tutması konusunda daha komik ne olabilir? (HABER MERKEZİ)