Erdoğan: O altılı masada olanlardan 3 tanesi var ki, Abdühamid'e laf atanlara haddini bildiremediler

İYİ Parti lideri Akşener'in, II. Abdühamid'e karşı atılan sloganı kullanmasını eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Altılı masada oturan 3 tanesi var ki, haddini bildiremediler" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Gençlik Kolları tarafından Yeni Adana Stadyumu'nda düzenlenen "Bir Gençlik Şöleni"ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, Osmanlı Devleti'nde II. Abdühamid'e karşı kullanılan “Kahrolsun istibdat, yaşasın hürriyet” sloganına açıklamalarında yer vermesine tepki gösterdi.

Erdoğan, “Abdülhamid Han hayatı boyunca emperyalistlerle ve onların içerideki maşalarıyla mücadele etmiş bir millet sevdalısıdır. Meral Hanım sen kim, sultan Abdülhamid'e saygısızlık kim?” diye konuştu.

“O altılı masada olanlardan isim vermeyeceğim, 3 tanesi var ki, bunlar Sultan Abdühamid'e bugüne kadar laf söyletmemişlerdi” diyen Erdoğan, “Şimdi ne oldu bunlara da sus pus oldular? Ne oldu bunlara da aynı masada oturdukları, Sultan Abdühamid cennet mekân, ona laf atanlara haddini bildiremediler” ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

DÜNYAYI DEĞİŞTİRECEK GENÇLİKSİNİZ: Bana sizler gibi yol arkadaşları, sizler gibi dava arkadaşları, sizler gibi kalbi imanlı, zihni aydınlık, ufku açık yol arkadaşları verdiği için Rabb'ime binlerce, milyonlarca kez hamdediyorum. Siz Türkiye'yi hedeflerine ulaştıracak, dünyayı değiştirecek gençliksiniz.

SİZE İNANIYORUM: Siz, propaganda edileni, verileni, dayatılanı değil, kendi tarih ve kültür hazinesindeki hakikatleri arayıp bulacak gençliksiniz. Siz, dağılmışları toplayacak, gizlenmişleri açacak, karanlıkları güneşle aydınlatacak gençliksiniz. Siz çürümüşlüğün, sinsi oyunların, kirli mecraların içinden kendi medeniyet değerlerimizin kılavuzluğunda sıyrılıp erdemli yolları açacak gençliksiniz. Sizde bunu görüyorum. Size inanıyorum.

KIZIL ELMANIN İSTİKAMETİNİ GÖSTEREKSİNİZ: Siz mankurtların karşısında milletin mayasını muhafaza edecek, hedef bekleyen akranlarının karşısında kızıl elmanın istikametini gösterecek gençliksiniz. Siz, Sultan Alparslan'dan Osman Gazi'ye, Fatih'ten Yavuz'a, Abdülhamid'den bugüne ecdadın tüm öncülerinin temsilcisi olan gençliksiniz.

GEZİ OLAYLARINI ABDÜHAMİD HAN'IN DEVRİLİŞİNE BENZETTİLER: Abdülhamid Han hayatı boyunca emperyalistlerle ve onların içerideki maşalarıyla mücadele etmiş bir millet sevdalısıdır. Varsın birileri Gezi olaylarını Abdülhamid Han'ın devrilişine benzeterek emperyalistlere selam dursun, biz ecdadın izindin yürümeyi sürdüreceğiz. Altılı masanın etrafında buluşanlara tek tek Abdülhamid nezdinde yapılan tarih, değer düşmanlığına yapılanlara katılıp katılmadığını sormak da hakkımızdır. Siz bu emperyalist ağızlara hak ettikleri cevabı verecek gençliksiniz.

O MASADA 3 TANESİ VAR Kİ HADDİNİ BİLDİREMEDİLER: Sultan Abdülhamid'e laf atan, dil uzatan hanımefendiye şunu sormak lazım: 33 yıl hasta dev diye takdim edilen Osmanlı'yı bir karış toprak kaybetmeden yöneten Sultan Abdühamid'e hakaret haddini aşmaktır ve bu haddini aşanlara bu millet inanıyorum ki 2023 seçimlerinde haddini bildirecektir. Meral Hanım sen kim, sultan Abdülhamid'e saygısızlık kim? O altılı masada olanlardan isim vermeyeceğim, 3 tanesi var ki, bunlar Sultan Abdühamid'e bugüne kadar laf söyletmemişlerdi. Şimdi ne oldu bunlara da sus pus oldular? Ne oldu bunlara da aynı masada oturdukları Sultan Abdühamid cennet mekân, ona laf atanlara haddini bildiremediler.

2023'LE BİRLİKTE YENİ BİR DÖNEM BAŞLAYACAK: Bu akşam buradan ben ilk sinyali veriyorum. Siz bizim 40 yıllık siyasi mücadelemiz ve 20 yıllık iktidarımızda temellerini attığımız büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasını 2053 vizyonuyla taçlandıracak gençliksiniz. Hazır mısınız? Her birinizin kalbimizde, zihnimizde ayrı, özel, eşsiz bir yeri var. Karşımdaki gençliği Allah için seviyorum. Sizin gibi bir gençliğe sahip olduğumuz için de Allah'a hamdediyorum. 2023'ün neticesini ben sizin gözlerinizde okuyorum. Bu kararlılığınız, bu devamlılığınız inşallah 2023'le birlikte yeni bir dönemi başlatacak ve sizlerle birlikte aldığımız emaneti doruğuna yerleştireceğiz.

BAY KEMAL, TANKLARIN ARASINDAN GEÇİP BELEDİYEYE SIĞINDI: Bugün dünyada dijital mecralara hapsedilmiş, kariyer arayışında bir gençlik profili öne çıkmaktadır. Halbuki bizim ölçümüz başkadır. Biz her fırsatta imandır ol cevher ki, ilahi ne büyüktür, imansız olan paslı yürek sinede yüktür. Biz bu gerçeği Kasımpaşa'dan çıkıp, Cumhurbaşkanlığına uzanan hayat çizgimizin her safhasında yaşayarak gördük. Hatırlasanız 15 Temmuz'da hainlere engel olan gençler vardı. Bay Kemal tankların arasından gelip, geçip Bakırköy Belediyesi'ne sığınmıştı. Hatırlayın onları, çünkü o günden bugüne 7 yıl geçti. Şimdi karşımda Teknofest gençliğini görüyorum. İnşallah Teknofest gençliğiyle 2023 seçimlerine yürüyoruz.

TİYATROVARİ ŞOVLARLA KENDİMİZİ KANDIRMIYORUZ: Birileri süresi anlık, saatlik, günlük hadi bilemediniz haftalık olan yalanlarla kendilerini avuturken biz 10 yıl, 30 yıl, 50 yıl, 70 yıl sonrasının Türkiyesini konuşuyoruz. Tiyatrovari şovlarla kendi kendimizi kandırmıyoruz. Şu stat Adana'ya bizim eserimizdir. Burayı biz inşa ettik, Adana'ya “Buyrun emrinizde” dedik. Biz hizmet, eser siyasetiyle yola çıktık.

GENÇLİĞİMİZ AYASOFYA SLOGANLARIYLA GEÇTİ: Ülkemizde eskiden beri gençleri hem geçmişlerinden kopartmaya hem de karar ve mekanizmaların dışında tutmaya çalışan bir zihniyet var. İnsanlarımızın inançlarını öğrenmeleri, ibadetlerini yerine getirmeleri, diledikleri kılık kıyafetle her yere girebilmelerin önünde gizli açık nice engeller vardı. Bizim gençliğimiz “Ayasofya ibadete açılacak” sloganlarıyla geçti. Bugün Ayasofya, Fatih'in emanetine uygun şekilde ibadete açıldı mı? Bizim gençliğimiz “Başörtüsüne özgürlük” sloganlarıyla geçti. Bugün genç kızlarımız okullarına, çalışan kadınlarımız işyerlerine başörtüleriyle girebilmektedir. (HABER MERKEZİ)