Erdoğan: Milli dış politikamızı ters yüz etmenin hesabı içindeler

Cumhurbaşkanı Erdoğan Manisa'da konuştu: Karşımızda Türkiye'yi bırakın daha ileriye götürmeyi, ülkenin mevcut kazanımlarına bile göz dikmiş bir muhalefet var.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, partisinin Manisa'da düzenlediği mitinge katıldı. 

'Alevi' polemiği üzerinden Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle: 

TEK DİNİMİZ VAR İSLAM: Bizim mezhep ayrımı diye bir derdimiz yok. Bizim ne Alevilik dinimiz var ne Şia dinimiz var, bizim tek dinimiz var İslam" dedi.

MEVCUT KAZANIMLARA GÖZ DİKMİŞ MUHALEFET: Karşımızda Türkiye'yi bırakın daha ileriye götürmeyi, ülkenin mevcut kazanımlarına bile göz dikmiş bir muhalefet var.

Egemenlik haklarımızı bölgesel ve küresel düzeyde kullanabilmemize imkan sağlayan milli dış politikamızı ters yüz etmenin hesabı içindeler.

EN ÜST LİG: Asırlık ihmal ve eksikleri sadece 21 yılda tamamlayarak, ülkemizi küresel sistemin en üst ligine çıkardık. 

'NAMAZIN KAZASI VAR, BU SEÇİMİN YOK: Manisa, 14 Mayıs’ta çocuklarımızın geleceğine sahip çıkıyor muyuz? Manisa; 14 Mayıs’ta, 21 yıllık kazanımlarımızı daha da ileriye taşıyor muyuz? Bir delikanlı, ne yazmış; ‘Namazın kazası var, bu seçimin kazası yok.’ Doğru. Ben inanıyorum ki bu seçimi kazaya bırakmaz. Seçim gününe kadar durup dinlenmeden çalışmaya devam. Durmak yok, yola devam. Her bir insanımıza yaptıklarımızı anlatacağız.

HER VATANDAŞIMIZIN HAK VE ÖZGÜRLÜKLERİ DİLEDİĞİ GİBİ YAŞAMASINI SAĞLADIK MI?: Bizim milletimize en büyük hizmetimiz; Milli Mücadele’nin ardından kurduğumuz yeni devletimizin ayaklarına vurulan tek parti faşizmi ve geri kalmışlık zincirlerini kırdık mı? Bu ülkedeki her bir vatandaşımızın, anasının ak sütü gibi helal olan hak ve özgürlüklerini dilediği gibi yaşayabilmesini sağladık mı? Her bir vatandaşımızın, eğitimden sağlığa, ulaştırmadan enerjiye, sanayiden spora her alanda hakkı olan eserlere, hizmetlere kavuşabilmesini sağladık mı? Her bir vatandaşımızın hem sınırlarımız içinde hem de dünyada güvenle, başı dik şekilde dolaşabilmesini sağladık mı?

SEVSİNLER SENİ BAY BAY KEMAL: Şimdi yeni bir fırsat, 14 Mayıs. İnşallah milletim bizlere ‘yürü’ derse biz yine yürüyeceğiz ve bu hizmetlere de devam edeceğiz. Allah göstermesin, bunların eline bu ülke kalırsa ne hale geleceğimizi düşünün. İngiltere’den 300 milyon dolar getirecekmiş. Sevsinler seni bay bay Kemal. Londra tefecilerinin bu kadar kayıp parası mı vardı da sana gönderecekler. Adamın devlet yönetiminden haberi yok.

MİLLİ İRADEYE SAYGISIZLIK: Bir masa kurmuşlar, yedili. Önce altı kişiydi, sonra HDP’yi dahil ederek yedi oldular. Yedi kişi kurbanda bir danaya girse tamam da ülkenin yönetiminde aynı şeyi yapmaya kalkmak, milli iradeye saygısızlıktır. Türkiye, geçmişte ikili, üçlü, dörtlü koalisyonları bile kaldıramayıp krizler yaşadı.

TOGG İÇİN KAMU BANKALARINDAN KREDİ: Kamu bankalarımız, TOGG için araç bedelinin yüzde 50’si tutarında, 36 ay, 0,99 oran ile kredi kullandıracaklar. TOGG satışlarını bu şekilde yapacaklar. (HABER MERKEZİ)