Erdoğan: İlk ziyaretimi Bayburt'a yapacağım

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bayburt şu anda partimizin son seçimlerdeki 1 nolu ili oldu. Tabii bu bizim için bir iftihar vesilesidir. İlk ziyaretim Bayburt'a olacak" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimlerde elde edilen sonuçlar nedeniyle Bayburt'a teşekkür ziyaretinde bulunacağını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Bayburt'a geldi. Tekin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın selamını vatandaşlara ileterek, "14-28 Mayıs seçimlerinde Bayburt'un Türkiye'deki derecesi sebebiyle doğrudan Cumhurbaşkanı'mızın talimatıyla aranızdayım. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın sizlere selamları var, onları getirdim. Cumhurbaşkanı'mız sizlere çok teşekkür ediyor" diye konuştu.

AA'nın haberine göre Bakan Tekin, daha sonra Bayburt Belediyesi, MHP İl Başkanlığı ve AK Parti İl Başkanlığında düzenlenen bayramlaşma programlarına katıldı.

Partililerle bayramlaşan Tekin, daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı cep telefonundan arayarak Bayburtluların selamını iletti.

Bayburtluların Kurban Bayramı'nı kutlayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bayburt şu anda partimizin son seçimlerdeki 1 nolu ili oldu. Tabii bu bizim için bir iftihar vesilesidir. İnşallah en kısa zamanda Bayburt'a bir teşekkür ziyaretinde bulunacağım. İlk ziyaretim Bayburt'a olacak. Çünkü Bayburt bunu hak etti ve gerçekten bizleri çok çok mutlu etti. İnşallah bunun arkasından yerel seçimler geliyor. Yerel seçimlerde de aynı başarıyı sağlayacağınıza inanıyorum. Birliğiniz, beraberliğiniz bizim için çok ama çok önemlidir. Bayburt kurbanda Hazreti İsmail'in hassasiyeti, teslimiyeti, bizim parti teşkilatlarımızın da tebdiliyle yapılan teslimiyetinin bir nişanesidir. Bayburt zaten bunu her zaman ortaya koymuştur ve bundan sonra da gösterecektir. Bütün mesele, bir olacağız, beraber olacağız, iri olacağız, kardeş olarak yolumuza devam edeceğiz."

Cumhurbaşkanı seçimi ikinci turunda Erdoğan Bayburt'ta oyların yüzde 82,45'ini almıştı. Milletvekilliği seçiminde ise AK Parti Bayburt'ta yüzde 60 oy almış ve bir milletvekili çıkarmıştı. (HABER MERKEZİ)