Erdoğan 'hayat pahalılığı'na değindi: Gelecek asrı planlıyoruz

Erdoğan, “Pahalılığın getirdiği sıkıntılarımız olmakla beraber kararlılığımız daha büyük. Muhalefet toplanıp dağılmaktan başka hiçbir iş yapmazken biz, ülkemizin gelecek asrını planlıyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Erdoğan; Çanakkale Ayvacık-Küçükkuyu Yolu Assos ve Troya Tünelleri Açılış Töreni'ne, Cumhurbaşkanlığı’ndan canlı bağlantı ile katıldı.

Erdoğan yaptığı konuşmada şunları söyledi:

TÜNELLERİ KULLANAN VATANDAŞLARIMIZA ZAFERLERİMİZİN COŞKUSUNU DA YAŞATACAK: “Uzunluğu 5,7 kilometreyi bulan, tünelleriyle birlikte toplamda 9,6 kilometrelik bu yol, Balıkesir ve İzmir’e ulaşımı sağlayan kuzey-güney aksının en önemli kısımlarından biridir. Geçtiğimiz mart ayında hizmete açtığımız 1915 Çanakkale Köprüsü ile bölgede hızlanan trafiğe cevap verecek, yatırım bedeli 4,6 milyar lira olan bir projeyi daha şehrimize kazandırmış oluyoruz. Tüneller sayesinde, Kaz Dağları’nın o muhteşem tabiatına en küçük bir zarar vermeden, Ayvacık-Küçükkuyu arasındaki mesafeyi yaklaşık 2,5 kilometre kısalttık. Daha önce 50 dakika süren yolculuğun 5 dakikaya inmesiyle hem zamandan hem yakıttan hem emisyondan elde ettiğimiz kazanç, yılda 133 milyon liraya tekabül ediyor. Vatandaşlarımıza konforu artan, güvenliği yükselen, süresi kısalan bir seyahatle sevdiklerine ulaşabilecekleri eserleri kazandırmayı sürdüreceğiz. Açılışını yaptığımız bu yolla, bölgede artık bölünmüş yol standardına sahip olmayan ana güzergâh bırakmadık. Tünellerin giriş ve çıkışlarında yapılan kaplamaların ve rölyeflerin projeye ayrı bir güzellik kattığına inanıyorum. Çanakkale Savaşı’nın önemli sembollerini içeren bu çalışmalar tünelleri kullanan vatandaşlarımıza zaferlerimizin coşkusunu da yaşatacaktır. Tarihimizin şanlı şehri, cumhuriyetimizin üretim ve turizm kenti, iki kıtanın birleşim yeri Çanakkale’ye de böylesi yakışırdı.

Çanakkale’nin her bir köşesi hem insanlık tarihinin hem kendi tarihimizin hazineleriyle bezelidir. Aristo’nun şehri Assos ile Homeros’un şehri Troya da bunlar arasında. Anafartalar kahramanı Gazi Mustafa Kemal’in ve bize bir asır önceki o büyük zaferi yaşatan tüm kahramanlarımızın hatırası hâlâ bu şehrin her avuç toprağında buram buram kokmaktadır.

ÜLKEMİZİN GELECEK ASRINI PLANLIYORUZ: Muhalefet toplanıp dağılmaktan başka hiçbir iş yapmazken biz, usta bir satranç oyuncusu titizliğiyle ülkemizin gelecek asrını planlıyoruz. Cumhuriyetimizin 100’üncü yaşını, sıradan yıldönümü kutlamasının çok ötesine geçen ‘Türkiye Yüzyılı’ atılımı ile karşılamaya hazırlanıyoruz. Daha önce, milletimizi nasıl 2023 hedeflerimize buluşturmuşsak, şimdi ‘Türkiye Yüzyılı’ programımız ile 2053 vizyonumuzun inşasına başlıyoruz.

YENİ BİR VİZYON İNŞA EDİYORUZ: Hayat pahalılığının getirdiği sıkıntılarımız olmakla beraber imkanlarımız ve kararlılığımız daha büyüktür. Türkiye'yi, eski, siyaseten zayıf, ekonomik olarak güçsüz, sosyal olarak parçalanmış, idari olarak dağınık, hizmet olarak eksik günlerine geri döndürmek isteyenler elbette vardır. Milletimiz, demokrasi ve kalkınma reformları ile elde ettiği kazanımların kıymetini çok iyi biliyor. Ülkemizin heyecanının bunlardan geri gitmek değil, daha ileri adımlar atmak olduğu gerçeği de vatandaşlarımızın zihinlerinde mıh gibi yer etmiştir. Gençlerimizin ‘Türkiye Yüzyılı’ konusundaki heyecanının, dinamizminin büyüklüğünü söylemeyi gerek bile duymuyorum. Bunun için bir yandan eser ve hizmet siyasetimizin ürünü bütün bu projelerimizin yapımına ve açılışına ara vermeden devam ederken, diğer yandan yeni bir vizyon inşa ediyoruz. Türkiye asla haritada gözüken sınırlarından (itibaren) ibaret bir ülke değildir. Bizim gönül sınırlarımız, ecdadımızın ‘3 kıta 7 iklim’ tarifiyle ifade ettiği genişliktedir.” (HABER MERKEZİ)