Erdoğan, Gezeravcı'yla görüştü: O çıkış nasıl oluyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ailesiyle birlikte Ankara Esenboğa Havalimanı'nda kabul ettiği Türkiye'nin uzay yolcusu Alper Gezeravcı'ya "Yukarı doğru bir çıkış oldu. O nasıl oluyor? diye sordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin insanlı ilk uzay misyonunu başarıyla tamamlayarak dönen Alper Gezeravcı ve ailesiyle Ankara Esenboğa Havalimanı'nda bir araya geldi.

Kabulde Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonunda (ISS) geçirdiği 18 gün boyunca yanında bulunan Türk bayrağını ve "Türkiye'nin insanlı ilk uzay misyonu" yazan peçi Erdoğan'a sundu.

Erdoğan ise bayrağı aldığı sırada, "Bu şimdi bizim uzaylı bayrağımız. Uzayda Türk bayrağı." esprisini yaparak, "Gerisi gelecek inşallah." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile 22 Ocak'taki canlı bağlantı görüşmesini anlatan Gezeravcı, "Kendinizi bıraktığınız anda aslında istasyonun içerisinde hiçbir hava sirkülasyonu olmasa bulunduğunuz yerde sabit kalmanız gerekiyor. Yerden bir miktar yüksekteyseniz orada kalırsınız. Ama o minicik hava sirkülasyonu bile, tabiri caizse birinin ağzından üflediği nefes dahi sizi hareket ettirecek ivme kazandırıyor. O kadar ağırlıksızsınız" diye konuştu.

Gezeravcı, canlı bağlantı sırasında kendisi yukarıya doğru giderken mikrofonun neden aşağıya doğru gittiğinin sorgulandığını dünyaya dönüşünün ardından öğrendiğini ifade ederek, "O mikrofon, elimin ivmesiyle elimden çıktığı için hangi ivmeyi kazandıysa onu devam ettirir. Buna mukavemet gösterecek bir yer çekimi yok, buna mukavemet gösterip o ivmeyi durduracak bir hava kütlesi yok." dedi.

EMİNE ERDOĞAN: İSTEYEREK Mİ YAPTINIZ ONU?

Erdoğan'ın "Peki, sen o Dragon'un içerisinde benle konuşmayı bitirdikten sonra yukarıya doğru bir çıkış oldu. O nasıl oluyor?" sorusuna ise Gezeravcı, "Zaten ayaklarımla tutunuyordum bir yerde, herhangi bir yere gitmemek için. Sadece ayak uçlarımla küçük bir hareketle yukarıya ivme kazandım." yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan da Gezeravcı'ya "İsteyerek mi yaptınız onu?" diye sordu. Gezeravcı, "Evet." cevabını verdi. 

(HABER MERKEZİ)