Alper Gezeravcı Türkiye'ye döndü: Son derece mutluyum

Türkiye'ye dönen Alper Gezeravcı, "Maneviyatı yüksek olan bir ülkenin hakikaten içten samimi insanlarıyla Türk vatandaşlarımızla tekrar bir araya gelmek bu yolculuğun en güzel kısmıydı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, uzay seyahatini tamamlayıp Türkiye'ye döndü. Gezeravcı, Esenboğa Havalimanı'nda yaptığı basın toplantısında "Maneviyatı yüksek olan bir ülkenin hakikaten içten samimi insanlarıyla Türk vatandaşlarımızla tekrar bir araya gelmek, kavuşmak belki de bu yolculuğun en güzel, sonlanan kısmıydı" ifadesini kullandı. 

7 Şubat Çarşamba günü Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (ISS) ayrılan mürettebatı taşıyan Dragon kapsülünün yolculuğu yaklaşık 48 saat sürdü. İlk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın da içinde bulunduğu Dragon uzay aracı ve Axiom-3 görev ekibi 9 Şubat’ta Florida'da açıklarında okyanusa iniş yaptı. Gezeravcı, bugün Ankara Esenboğa Havalimanı'na geldi.

Çiçeklerle karşılanan Gezeravcı şu mesajları verdi: 

SICAK KUCAKLAMAYLA KARŞILANDIM: Çok değerli basın mensuplarımız, değerli zamanınızı ayırarak bugün burada bulunduğunuz için çok teşekkür ederim. Adımımızı attığımız ilk andan itibaren sizlerin gülümseyen yüzleriyle ve memleketimizin sıcak kucaklamasıyla karşılaştığım için son derece mutluyum.

YOLCULUĞUN EN GÜZEL KISMI: Aslında en çok özlediğim şeylerden bir tanesiydi. Maneviyatı yüksek olan bir ülkenin hakikaten içten samimi insanlarıyla Türk vatandaşlarımızla tekrar bir araya gelmek, kavuşmak belki de bu yolculuğun en güzel, sonlanan kısmıydı. Bugüne kadar gerçekten hayallerimizin sınırını teşkil eden, gökyüzündeki, gözünüzle görebileceğimiz sınırları bertaraf eden, hedeflere erişebilmiş olmanın mutluluğuyla ülkeme geri döndüm.

MİNNETTARIM: Türkiye'nin bugüne kadar bana sağlamış olduğu imkanlara, kazanmış olduğum kabiliyetlerle, ülkeme borçlu olduğum bütün bu imkanları seferber ederek gerçekleştirdiğimiz görevin gerisinde, görevin hazırlık sürecinden bugünlere kadar gelmesini sağlayan, öncelikle ortaya koymuş olduğu güçlü iradeyle Sayın Cumhurbaşkanımıza, görevin icrasında hiçbir aksaklığa mahal vermeyecek şekilde bütün hazırlık sürecini yürüten Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza, Türkiye Uzay Ajansımız ve TÜBİTAK'ın değerli çalışanlarına minnettar olduğumu ifade etmek isterim öncelikle.

KUTLU YOLCULUĞUMUZ: Astronot olarak, Türkiye'nin astronotu olarak geleceğimizin teminatı, az önce karşılaştığımız sevgili kardeşlerimize orada gerçekleştirdiğimiz her bir deneyi temsil eden birer bayrağı elden teslim ederek, bundan sonra başlayan kutlu yolculuğumuzun bayrak değişimini gerçekleştirmiş olduk. Sayın Bakanımızın da çok güçlü bir irade ilanını ifade ettiği şekilde, bu sadece bir başlangıçtı, bir yere varış hikayesi değildi.

 

UZAYDAN PAY ALACAK ŞEKİLDE: İnşallah bundan sonra çok daha büyüyerek devam edecek, çok daha ileri noktalara gideceğiz. Sayın Bakanımızın az önce de ifade ettiği gibi dünyanın bugüne kadar paylaşmış olduğu, bizim de ülke olarak fazlasıyla hak etmiş olduğumuz, Uzaydaki yerimizi bu ekosistemde fayda sağlayacak, pay alacak şekilde adımların atılacağını inşallah çok kısa süre içerisinde göreceğiz.

ÖZGÜVEN KAZANDIK: Hiç kimsenin bir şüphesi olmasın. Bugüne kadar eksik olan tek şey, damarlarında dolaşan asil kanın bize vermiş olduğu o yüksek potansiyelin sadece farkında olamayışımızdır. Devletimizin atmış olduğu güçlü adımlarla hak ettiğimiz özgüveni kazandık. Bundan sonra da çok daha büyük adımlarla ileriye gitmeye devam edeceğiz. Ben tekrardan ekranları başında bizi izleyen tüm vatandaşlarımıza bizi destekleyen bütün aile bireylerine teşekkür ediyorum. Gelecekteki kutlu yürüyüşümüz herkes için hayırlı uğurlu olsun. Teşekkür ederim.

 

(HABER MERKEZİ)