Erdoğan: EYT konusunu ay sonuna kadar karara bağlayacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündemdeki sıcaklığını koruyan EYT düzenlemesine ilişkin "EYT konusunda bu ay sonuna kadar bu işi neticelendireceğiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan ziyareti öncesi açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarihi konusunda farklı açıklamalar yapılan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesine ilişkin bir soru üzerine "EYT konusunda bu ay sonuna kadar bu işi neticelendireceğiz. Şu anda ilgili bakan arkadaşlarım çalışmaları sürdürüyorlar inşallah ay sonuna kadar bunu karara bağlayacağız ve 2023’e masamızdan bunu kaldırarak girmiş olacağız. Olay bu" dedi. 

'DİĞER PARTİLERİN DESTEĞİ İŞİMİZİ KOLAY KILACAKTIR'

Erdoğan, Devlet Bahçeli ile yaptığı görüşmeye ilişkin bir soru üzerine, "Cumhur ittifakı olarak Devlet bey ile etraflıca bir çok konuyu görüştük. Tabi şu bir gerçek ikimizin oyu parlametoda Anayasa değişikliğine yeterli değil. Bu konularla ilgili olarak gerek başörtü meselesi gerek aile konusu bu konularda Anayasa değişikliği hususunda parlamentoda diğer partilerin destek vermesi işimizi kolay kılacaktır."

'BU KONUDA ASLA TAVİZ VEREMEYİZ'

Erdoğan, "Genel olarak Suriye'nin kuzeyine yönelik kara harekatına ilişkin neler söylemek istersiniz?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Her zaman söylediğim gibi yine söylüyorum; bu işin adresi, bu adresin tarihi verilmez. Fakat Soçi mutabakatında Sayın Putin ile vardığımız hedefler belli. Onu kendisine tekrar hatırlattım ve hedefimiz özellikle sınırdan güneye malum bizim 30 kilometrelik bir derinlikte hedefimiz var. Zira buralardan ülkemiz sürekli olarak maalesef teröristlerin adeta tehdidi altında kalıyor. Son zamanlarda bu ciddi manada çoğaldı ve bunlara sessiz kalmamız mümkün değil. Yani Pençe-Kilit'te attığımız adımlar neyse, aynı şekilde Suriye'nin kuzeyinde zaman zaman topraklarımıza karşı yapılan saldırılara sessiz kalmamız da mümkün değil. Dost Rusya ile buradaki atacağımız adımlarda birlikte beraber karar verme ve belki de uygulama konusunda kendisinden destekleri de istedik. Bu konuda asla taviz veremeyiz." (HABER MERKEZİ)

Etiketler erdoğan EYT