Erdoğan: Belediyeyle el ele verdiğimiz zaman Eskişehir ihya olur

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumhur İttifakı'nın Eskişehir belediye başkan adaylarını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumhur İttifakı'nın Eskişehir belediye başkan adayları tanıtım toplantısında açıklama yaptı.

'ESKİŞEHİR'İN ANAHTARINI SİZE VERECEĞİZ'

Erdoğan'dan önce kürsüye çıkan Cumhur İttifakı Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu, "Ben 1 aydır sahadayım, ayak basmadık yer bırakmadım. Sayın Cumhurbaşkanım sizin verdiğiniz talimatlar doğrultusunda, sizin sözlerinizi Eskişehirlilere veriyorum. İnşallah 31 Mart akşamı Eskişehir'in anahtarını size vereceğiz. Eskişehir'i gerçek belediyecilikle tanıştırmaya kararlıyız" diye konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından başlıklar şöyle:

"Eskişehir'de büyükşehir ve ilçelerinde destan yazacağımıza inanıyorum. Eskişehir'in tercihini 'gerçek belediyecilik'ten yana kullanacağında şüphe etmiyorum. 31 Mart eser ve hizmet belediyeciliğinin yükselişinin sembolü olacaktır. 30 yıl önce belediyelerde elde ettiği başarılarla milletin gönlüne girmiş kadro olarak bir kez daha bismillah diyeceğiz. 

Şu Eskişehir'in bütün yollarıyla ilgili atılan adımlarda kimin imzası var? Bütün otoyollar, otobanlar kimle inşa edildi? Altyapıyı, üstyapıyı kim yaptı? AK Parti. Bir tarafı çorak. Ama belediyeyle el ele verdiğimiz zaman Eskişehir yeniden ihya olur. 

'KAYBEDECEK BİR GÜNÜMÜZ BİLE YOK'

14 ve 28 Mayıs seçimlerinde şahsıma ve Cumhur İttifakı'na verdiğiniz destek için şükranlarımı sunuyorum. Şimdi 18. defe milletimizin huzuruna çıkıyoruz. Hedefimiz bir kez daha sandıktan birinci çıkmak. Ülkemizin de şehirlerimizin de kaybedecek tek bir günü bile yok. Kaybettiğimiz her anın sadece kendimize değil evlatlarımızın geleceğine yüklenen ağır bedelleri olacağını biliyoruz. 

Hükümete geldiğimizden beri ülkemize kaldırdığımız demokrasinin yanı sıra hain tuzaklarla da mücadele ettik. 10 yılda yaşadıklarımızın sadece 1 tanesi başka ülkenin başına gelse yerle yeksan olurdu. 

Asırlık altyapı ihmallerini ihya ettik. CHP ve onunla aynı yöne bakan partilerin şehirleri geleceğe hazırlama planı yok. Eski, yeni ve masanın altındaki, sütun gerisindeki gölge başkanlarıyla dertleri kendi iktidar alanlarını korumak, genişletmek ve geri kazanmak. Güya değişim diye gelen yeni genel başkanı ışık hızıyla tek parti faşizminin kendinden başka kimseye tahammülü olmadığı zihniyete büründü. Gerçi partisinde kimsenin kendisini takmadığı anlaşılıyor ama o bize höykürerek bunu gizlemeye çalışıyor. 

ERDOĞAN'DAN KILIÇDAROĞLU'NA: DERDİ GENEL BAŞKANLIK KOLTUĞUNA GERİ DÖNMEK

Eski genel başkanı da kendini gündemde tutmak için yarısı yalan yarısı yanlış ama tamamı cehalet ürünü hezeyanlarla bize sataşarak gündemde kalmaya çalışıyor. Onun derdi de CHP içinde giderek artan kavgayı gözlerden saklayarak sessiz sedasız genel başkanlık koltuğuna geri dönmek.

'BELEDİYELERİN AYAK UYDURMASI GEREK'

Hükümet olarak gerçekleştirdiğimiz projelerin milletimizin hayatına tam manasıyla nüfuz edebilmesi için belediyelerimizin buna ayak uydurması gerekiyor. 

Cumhur İttifakı ortağımız MHP ile adaylarımızı, şehirlerimiz her an yanında olacak isimlerden belirledik.

Küresel ve bölgesel olarak ülkemizin avantajlarını artırıyoruz. Siyasi, askeri olarak kendi hedeflerini belirleyip adım atma kabiliyetine hazır bir ülkeyiz. Türkiye'nin dikkatini dağıtacak hiçbir polemiğe girmiyoruz. Amacımız bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek. 

Bu milletin ayağına prangalar vurulmadığında neler yapabileceğini geçtiğimiz 21 yılda gösterdik. Önümüzdeki süreçte ülkemizi dünyanın en güçlü devletleri arasına sokacağız. Gerçekten önümüzdeki asrı Türk asrı yapmanın kararlılığı, heyecanıyla bu vizyona sarılıyoruz. Eskişehir'i de bu hedefin lokomotiflerinden biri olarak kabul ediyoruz ve hazırlamak istiyoruz."

Cumhur İttifakı'nın Eskişehir ilçe belediye başkan adayları şöyle:

Alpu: Alparslan Kokulu (MHP) 
Beylikova: Vahit Kara 
Çifteler: Kadir Bıyık (MHP)
Günyüzü: Hidayet Özmen (BBP)
Han: Bekir Belceli 
İnönü: Serhat Hamamcı
Mahmudiye: Murat Uçarer
Nihalgazi: Zeynep Güneş
Mihalıççık: Halil Sami Barış (MHP)
Odunpazarı: Özkan Alp
Seyitgazi: Erhan Erdem (MHP)
Sivrihisar: Hüseyin İlhan 
Tepebaşı: Hamit Yüzügüllü

ERDOĞAN KUZEY IRAK'TA YAŞAMINI YİTİREN ASKERİN AİLESİNİ ZİYARET ETTİ 

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti programının ardından Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde çıkan çatışmada yaşamını yitiren Sözleşmeli Er Muhammed Tunahan Evcin'in ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Erdoğan, ailenin Gökmeydan Mahallesi Cumhuriyet Bulvarı'ndaki evinde baba Nazif ve anne Ferah Evcin'e başsağlığı diledi.

Erdoğan'a AK Parti Eskişehir milletvekilleri Fatih Dönmez ve Ayşen Gürcan, Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, Cumhur İttifakı Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu, AK Parti İl Başkanı Süleyman Reyhan da eşlik etti. (HABER MERKEZİ)