Erdoğan: Bay Kemal'e hançeri ilk vuranlar oyları yüzde 1'i bulmayanlar oldu

Adıyaman'da deprem konutları teslim törenine katılan Erdoğan, CHP'yi Çağlayan Adliyesi saldırısıyla suçlayan söylemini sürdürdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adıyaman'da deprem konutlarının kura çekimi ve teslim törenine katıldı. Depremin ardından Adıyaman'da 39 bin konuta ihtiyaç olduğunu dile getiren Erdoğan, bugün 2 bin 798 konutun teslimini yaptı.

Dün yaptığı konuşmada CHP'yi Çağlayan Adliyesi'ne saldıranlarla birlikte olmakta suçlayan Erdoğan bu söylemini yineledi. "Terör örgütüyle ilişkileri tescilli partilerle DEM'lenmek mi dersiniz, Çağlayan Adliyemize saldıranların da aralarında olduğu teröristler kol kanat germek mi dersiniz" diye konuştu.

14-28 Mayıs seçimlerini de hatırlatan Erdoğan, "Bütün günahı da Bay Kemal’in sırtına yükleyip kenara çekildiler. Bay Kemal'e ilk hançeri vuranlar ise toplam oyları yüzde 1'i bulmadığı halde sırtında Meclis'e taşıdığı uyanıklar oldu" diye konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından başlıklar şöyle:

"Adıyaman, depremlerden en çok yara alan şehirlerimizden biridir. Bu depremlerde Adıyamanımız 8 bin 561 insanımız hayatını kaybetti. Depremde yıkılan 6 bin binanın yanında acil yıkılacak 8 bin, ağır hasarlı 9 bin bina vardı. Adıyaman'da 39 bini konut, 3 bin 400'ü işyeri ve 3 bine yakını ahır toplam 45 bin 305 hak sahibi belirlendi. Bugün 2 bin 798 konutumuzun teslimini yapıyoruz.

İnşası süren 32 bin konutumuzu yıl sonuna kadar peyderpey teslim edeceğiz. Önümüzdeki sene tüm hak sahiplerini ev ve iş yerlerine kavuşturmayı hedefliyoruz. Bu süreçte de barınma sorununu çözmek için adımlar attık. 91 binin üzerinde çadır gönderdik, konteyner kentlerde ve kırsallarda 35 bine yakın konteyner kurarak buralardaki vatandaşlarımıza hizmet verdik. 1,2 milyar TL'ye yakın kaynak kullanarak kira yardımı yaptık.

'AYNI SENARYONUN ARAÇLARI'

Emin olun dünyada 14 milyonu etkileyen 11 ilimizde yıkıma yol açan böylesine büyük bir felaketin altından kalkabilecek başka bir ülke yoktur. Terör örgütleri üzerinden toplumuzu huzursuz etme çabaları hiç bitmiyor. Hem sınırlarımızın ötesinde hem de şehirlerimizde birden artış gösteren terör eylemleri boşuna değildir. Hepsi de bu amaca hizmet etmek için yazılmış aynı senaryonun araçlarıdır. Bilmedikleri bir şey var, Türkiye artık eski Türkiye değil.

'BÜTÜN GÜNAHI BAY KEMAL'İN SIRTINA YÜKLEDİLER'

Önümüze pek çok sinsi oyunla yolumuz kesilmeye çalışıldı. Gezi olaylarından darbe girişimine sosyal kaos girişiminden ekonomik tuzaklara karşı denediler, birer birer üstesinden geldik. Son olarak Mayıs seçimlerinde denediler. Yolda birbirini görseler selam vermeyecek olanları aynı ittifak çatısı altında birleştirdiler ama başarılı olamadılar. Bütün günahı da Bay Kemal’in sırtına yükleyip kenara çekildiler. Bay Kemal'e ilk hançeri vuranlar ise toplam oyları yüzde 1'i bulmadığı halde sırtında Meclis'e taşıdığı uyanıklar oldu. Halbuki milletimiz o dönem kimin nerede durduğunu gayet iyi hatırlıyor.  

 CHP'YE ÇAĞLAYAN SUÇLAMASINI YİNELEDİ

Önümüzdeki seçimlerde bazı belediyeleri kaybetmemek için akıllara ziyan arayışlara girdiler. Terör örgütüyle ilişkileri tescilli partilerle DEM'lenmek mi dersiniz, Çağlayan Adliyemize saldıranların da aralarında olduğu teröristler kol kanat germek mi dersiniz. Garip bir telaş ve her türlü pazarlıkla çırpınıp duruyorlar. Bir yandan da kendi içlerinde saç saça baş başa kavga halindeler."

(HABER MERKEZİ)