Erdoğan: Batı, tahrik üzerine kurulu bir politika güdüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batı'nın Rusya'ya tavrını doğru bulmadığını belirterek, "Tahrik üzerine kurulu bir politika güden Batı var" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

"İlişkilerimizi kapsamlı şekilde ele aldık, önümüzdeki dönemde atacağımız adımları değerlendirdik. Bölgesel ve uluslararası düzeyde fikir alışverişinde bulunduk. Kimlikle seyahat konusunda imzalanan protokol, ilişkilerimizi yeni bir seviyeye çıkaracaktır. KKTC, Gürcistan ve Moldova'dan sonra Sırbistan çipli kimlikli seyahatin mümkün olacağı 6. ülke olacak.

Ortak hedefimiz olan 5 milyara ulaşmak için çabalayacağımıza inanıyorum.

Görüşmelerimizde Balkanlarda barışa atfettiğimiz önemi değerlendirdik. Başta plaka meselesi olmak üzere diğer sorunlarda da anlaşmaya varılmasını umuyoruz. Yardımımız talep edildiğinde tüm imkanlarımızla yapıcı ve gereken katkıyı veriyoruz."

'BATI TAHRİK ÜZERİNE KURULU BİR POLİTİKA GÜDÜYOR'

"Putin'in enerji kriziyle ilgili yaptığı açıklamalar hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusunu yanıtlayan Erdoğan, "Türkiye olarak Rusya-Ukrayna arasında hep denge politikasını güttük. Bundan sonra da yine denge politikasını gütmeye devam edeceğiz. Şu anda Batı'nın takındığı tavrı doğru bulmadığımı açıkça söyleyebilirim. Tahrik üzerine kurulu bir politika güden Batı var. Böyle bir savaşı tahrik üzerine güttüğünüz sürece oradan netice almak olmayacaktır. Şu anda bu savaşın var diyebilir miyiz? Yok. Ama ben inanıyorum ki kaybeden çok. Silahlar gönderildiği söyleniyor, ne kadar hurda varsa Ukrayna'ya gönderiyorlar. Rusya hafife alınacak bir ülke değil. Şu anda stoklar ne durumda diye bunun konuşulması, tartışılması yapılıyor. Rusya herkes ona saldırınca elindeki imkanları ne yapacaktır? Kullanacaktır. Temenni ediyoruz ki bu iş bir an önce biter ve dünya bir an önce barışı yakalar." (HABER MERKEZİ)