Erdoğan-Bahçeli görüşmesinin perde arkası

Murat Yetkin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Bahçeli'yi evinde ziyaretine ilişkin kulislerde konuşulanları yazdı: Görüşmede asıl konu geçen yıldan bu yana gündemdeydi ve çözüme kavuşmamıştı.

Fotoğraf: AA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan,  2021 yılı başında olduğu gibi bu yıl da 5 Ocak günü MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi evinde ziyaret etti. Gazeteci-yazar Murat Yetkin, görüşmenin ana konusunu, yeni seçim yasası ve muhalefetin sandık güvenliğini kısıtlayacak bir düzenleme olduğunu yazdı.

Murat Yetkin, 'Erdoğan ile Bahçeli’nin keyfi yerinde, gerisi önemli değil' başlıklı, 'yetkinreport.com'daki köşesinde konuya ilişkin şunları yazdı:

Siyaset kulislerine göre asıl konu geçen yıldan bu yana gündemdeydi ve henüz çözüme ulaşmamıştı. Yeni bir seçim yasası ve yapabiliyorlarsa yeni bir Anayasa.

Bana kalırsa Bahçeli Türk siyasetinin yaşayan en iyi taktik uzmanı. Öyle ya, anketler oy oranını yüzde 10’un altında gösteriyor, ama onun idaresinde MHP ülke yönetiminde söz sahibi. Hem de resmen koalisyon ortağı olmadığı için hiçbir sorumluk taşımadan. Yargı, polis, idare MHP’lilerle dolu. Öyle Cumhurbaşkanı ziyaretine geldi güzel hediyeler verdi diye taviz vermez; taviz almaya çalışır.

Bahçeli istedi diye Erdoğan seçim barajını yüzde 10’dan (yüzde 5 olmasa da) yüzde 7’ye indirmeyi kabul etti. Bahçeli’yse, Erdoğan’ın oy-temsil adaletini daha da lehine çevirecek daraltılmış bölge önerisini kabul etmiyor. Çünkü o sistem küçük partileri ezmeye yönelik ve MHP de bundan zarar görebilir. Ama her iki lider de muhalefetin oylarına sahip çıkmasını zorlaştıracak bir sandık güvenliği sistemi üzerinde uzlaşacak gibi duruyor. Bugün yarın TBMM’ye sunulunca anlarız."

Yetkin yazısının sonunda bir de kulis notu paylaştı.
YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ