Erdoğan: Artık ekonomisi prangaya alınıp kolayca sömürülen bir ülke değiliz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yerli silahlanmamız şimdi yüzde 80. Artık İHA'larımızla, SİHA'larımızla varız. Artık ekonomisi küçük oyunlarla prangaya alınıp kolayca sömürülen bir ülke değiliz” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Deniz ve Hava Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni'nde konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından başlıklar şu şekilde:

'ÜNİVERSİTEMİZ, 15 TEMMUZ'UN ZAFİYETLERİNİ GİDERMEDE BAŞARILI OLDU'

"Milli Savunma Üniversitemiz faaliyetine başladığı günden itibaren hem 15 Temmuz'un yol açtığı zafiyetleri giderme hem de eğitimin kalitesini günün ihtiyaçlarına göre yükseltme bakımından çok önemli başarılara imza atmıştır. Denizcilerimiz Barbaros'un izinde Akdeniz'de, Ege'de, Karadeniz'de ve kendilerine görev verilen her yerde ülkemizin çıkarlarını korumakta milletin emanetini en yüksekte tutmaktadır. Aynı şekilde 15 Temmuz ihanetinden en büyük yarayı alan Hava Kuvvetlerimiz de kısa sürede kendini toparlayarak gökyüzündeki hakimiyetimizi pekiştirdiler."

'NİTELİKLİ ASKERİ PERSONEL YETİŞTİRİYORUZ'

"Birilerinin sırf ordumuzun insan gücü temin ve eğitim kapasitesine darbe vurmak için çıkardığı fitnelerin nasıl boş olduğunun ispatı işte burada karşımızdaki manzaradır. Harp okullarımızın eğitim sürelerini 4 yıldan 5 yıla çıkartarak, eğitim kapsamını genişleterek ve eğitim kalitesini arttırarak ülkemizin hedeflerine uygun nitelikli askeri personel yetiştiriyoruz."

'KIŞLA CAMİLERİNİN KAPATILMASI ESKİ TÜRKİYE'NİN LEKELERİNDEN BİRİ OLARAK GEÇMİŞTE KALDI'

"Bizim devlet geleneğimizde ordu milletin değerleriyle teçhiz edilmiş, devletin temel taşı ve ülkenin bekasının teminatı olan bir kurumdur. Ne zaman ordumuz bu vasıflarından uzaklaştırılmışsa o vakit bizim için alarm zilleri başlamış demektir. Osmanlı'nın kara sınıfını oluşturan Yeniçeriler, Bektaşi ocağında yetişiyor ve yoğuruluyordu. Tarihte olduğu gibi bugün de karacılarımız her gazaya besmeleyle çıkmakta, 'Allah Allah' nidalarıyla düşmanın üzerine yıldırım gibi inmektedir.

Maalesef bir dönem ordumuzun gücünü aldığı bu kadim köklerinden koparma gayretleri had safhaya çıkmıştı. Kışla camilerinin kapatılması ve asker ailelerine sergilenen ayrımcılık başta olmak üzere bu üzüntü verici gidiş hamdolsun, eski Türkiye'nin ruhumuzu yaralayan lekelerinden biri olarak tamamen geçmişte kalmıştır. Deniz Harp Okulumuzun Heybediada'daki ilk yerleşkesinde bulunan cami, Tuzla'daki yeni yerine geçtikten sonra ihmal edilmişti. Deniz Harp Okulu camimizin bugün açılışını yapıyoruz. Harp okullarımızda inşaatına başlanan camileri de en kısa sürede tamamlıyoruz."

'YAKINDA YENİ ZAFELERİN MÜJDESİNİ ALACAĞIZ'

"Bugün mezun olan teğmenlerimizin de katılımıyla safları daha da güçlenecek kahraman ordumuzdan yakında yeni başarıların, yeni zaferlerin müjdelerini alacağız. Şimdi tüm ordumuza gazanız mübarek olsun diyorum. 1. Dünya Savaşı'nın ardından vatan toprakları dört bir yandan paylaşılmaya başladığında milletimiz topyekün kıyama kalkmıştı. Mustafa Kemal'in gayretleri milli mücadele ruhunun tüm Anadolu'ya yayılmasını sağlamıştı. Büyük fedakarlıklar ve zorluklarla kurduğumuz yeni ordumuz 26 Ağustos'ta Kocatepe'de başladığı hücumunu 30 Ağustos'ta Dumlupınar'da kesin bir zafere dönüştürmüştü. Bu vesileyle İstiklal Harbimizin başkomutanı ve Cumhuriyetimizin banisi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehit ve gazileri rahmetle yad ediyorum. Sultan Alparslan'dan bugüne milletimizin bekası yolunda kan döken, canını feda eden kahramanlarımıza şükranlarımı sunuyorum."

'EGE'DE TACİZLERLE HUZURSUZLUK ÇIKARTANLARIN MAŞA OLDUĞUNU BİLİYORUZ'

"Dün de ülkemize karşı husumetini, elinde iplerini tuttuğu kuklaları vasıtasıyla sergileyenler vardı, bugün de aynı yöntemi izleyenler var. Ülkemizin yaklaşık 40 yılına mal olan terör saldırılarında sadece milletimizin değerlerine ve varlığına düşman teröristlerle değil onları üzerimize salanlarla da mücadele ettik. Ege'de her fırsatta tacizleri ve terbiyesizlikleriyle huzursuzluk çıkartanların sadece maşa olduğunu, asıl mücadeleyi onların gerisindekilerle verdiğini biliyoruz.

Doğu Akdeniz'de ülkemizin çıkarlarını baltalamak için kopartılan gürültülerinin gerisindeki karın ağrılarının gayet iyi farkındayız. Neredeyse 60 yıldır kapısında beklediğimiz AB'nin bizimle ne ekonomik ne demokratik standartlarla mukayese edilemeyecek ülkeleri üye yaparken Türkiye'yi kapıda tutanları çok iyi biliyoruz. İhtiyacımız olan desteği vermeyen NATO'nun çok daha hafif gerekçelerle nerelere güç aktardığını gayet iyi biliyoruz. Sınırlarımız dibinde teröristlere bilabedel yağdırılan silahlarını bize parasıyla satmayanların farkındayız."

'ARTIK KÜÇÜK OYUNLARLA KOLAYCA SÖMÜRÜLEN BİR ÜLKE DEĞİLİZ'

"Göreve geldiğimizde yerli silahlanmamız yüzde 20'ydi ama şimdi yüzde 80. Artık bu silahlarımızı, mühimmatımızı, her şeyimizi kendimiz yapar hale geldik. Artık denizlerimizde fırkateynlerimizle dolaşıyoruz. Bunlar bizim kendi ürünlerimiz. Ama birileri de hala bir yerlerden bir şeyler bekliyor. Biz artık İHA'larımızla varız, SİHA'larımızla, AKINCI'larımızla, şimdi GÖKBEY'lerimizle varız. Dünyada bize düşman olanların korkulu belasıyız. Artık ekonomisi küçük oyunlarla prangaya alınıp kolayca sömürülen bir ülke değiliz. Artık Türkiye gerçekleştirdiği atılımlar sayesinde özgürleşmiş kendi menfaatlerini savunacak seviyeye gelmiş, kendi hedeflerine yürüyen bir ülkedir. Elbette çözmemiz gereken sorunlarımız var. Ama hamdolsun bunların da üstesinden gelecek azme ve dirayete sahibiz."

'FİTNE ÇIKARMAYA ÇALIŞANLARIN HEDEFİ 2053 VİZYONUDUR'

"Milletler geçmişlerinden aldıkları güçle geleceklerini inşa ederler. Devlet geleneğini, ordusunun tarihini binlerce yılla ifade eden Türk milleti, dünyanın en zengin medeniyet birikimlerinden birine sahiptir. Son asırlarda çeşitli sebeplerle bu potansiyeli yeteri kadar kullanamamamız gelecekte de böyle devam edeceği anlamına gelmez. Milletimiz arasında fitne çıkarmaya, birliğimize zarar vermeye, beraberliğimizi bozmaya, kardeşliğimize halel getirmeye çalışanların asıl niyeti ülkemizin 2023 hedefleridir, 2053 vizyonudur. İnşallah bu oyunlar gelmeyecek, bu tuzaklara düşmeyecek ve maziden atiye kurduğumuz köprüyü güçlendirerek yolumuza devam edeceğiz." (HABER MERKEZİ)