Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'le görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'i Türkiye'ye yaptığı resmi ziyaretin son gününde Cumhurbaşkanlığı'nda resmi törenle karşıladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya ve Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin başlamasının 100'üncü yılı dolayısıyla Türkiye'ye 3 günlük resmi bir ziyaret yapan Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier'i ziyaretinin üçüncü ve son gününde başkent Ankara'daki Cumhurbaşkanlığı'nda resmi törenle karşıladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Steinmeier'i Cumhurbaşkanlığı'nın ana giriş kapısında karşıladı. Erdoğan ve Steinmeier'in tören alanındaki yerlerini almasının ardından iki ülke milli marşları çalındı. Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Muhafız Alayı Tören Kıtası'nı selamladı.  Erdoğan ve Steinmeier, merdivenlerde Türkiye ve Almanya bayrakları önünde tokalaşarak, gazetecilere poz verdi. Baş başa görüşmeye geçen Erdoğan ve Steinmeier, heyetlerarası görüşmeye başkanlık edecek, ortak basın toplantısı düzenleyecek. Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Alman mevkidaşı onuruna akşam yemeği verecek.

İSRAİL-FİLİSTİN VE AB İLE İLİŞKİLER DE GÜNDEMDE

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Erdoğan, davetine icabetle Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Steinmeier'i bugün Cumhurbaşkanlığı'nda ağırlıyor. Yapılacak resmi görüşmelerde, Türkiye ve Almanya ikili ilişkileri tüm boyutlarıyla ele alınacak ve iki ülke arasındaki işbirliğinin daha da geliştirilmesi için yapılabilecekler değerlendirilecek. Görüşmelerde ayrıca, İsrail'in Filistin topraklarına yönelik saldırıları ve bölgedeki son durum, Ukrayna ile Rusya arasında devam eden savaştaki son gelişmeler, Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri, küresel ve bölgesel konular görüşülecek.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)