Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi’ne gidiyor

AK Parti Genel Merkezi’nde geleneksel balkon konuşması hazırlığı tamamlandı. Balkon konuşması yapması beklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti Genel Merkezi yolunda.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimi için oy verme işleminin sona ermesinin ardından gözler sayım işlemlerine, liderlere ve siyasi parti genel merkezlerine çevrildi.

BALKON KONUŞMASI HAZIRLIĞI YAPILDI

Seçim sonuçlarını izlemek üzere Ankara’ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, süreci Cumhurbaşkanlığı’ndan takip ediyor. Erdoğan’ın ilerleyen saatlerde AK Parti Genel Merkezi’ne gelmesi beklenirken, gelenekselleşen balkon konuşması için de hazırlıklar tamamlandı. Ses ve ışık sistemi kurulan AK Parti Genel Merkezi’nde destek için gelmesi beklenen seçmenler için de alan hazırlandı.

SONUÇ ALIM SİSTEMİ İLE İKİLİ TAKİP

Genel Merkez içerisinde de sonuçların takibi için SAS olarak kısaltılan Sonuç Alım Sistemi kuruldu. 100 kişinin görevli olduğu bu sistemde il ve ilçe teşkilatlarından ve YSK’dan gelen verilerin iki dev ekrana yansıtıldığı bu sistemin bulunduğu bölüme sadece görevliler ve genel başkan yardımcılarının girebildiği belirtildi.

Geçmiş seçimlere göre sıkı bir akreditasyon uygulanmayan AK Parti’de yurt dışından gelen çok fazla basın mensubu da seçimi takip ediyor.

KUTLAMA YAPILIYOR

AK Parti seçmenleri seçim sonuçlarına ilişkin verilerin açıklanmasından kısa bir süre sonra AK Parti Genel Merkezi’ne geldi. Genel Merkez önünde kadın ve erkek seçmenler için ayrı ayrı hazırlanan alanlarda Erdoğan’ın balkon konuşması yapmasını bekleyen seçmenler AK Parti seçim şarkıları eşliğinde kutlamalara başladı. Zaman zaman tekbir de getiren seçmenlerin bekleyişi sürerken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Binali Yıldırım da Genel Merkez’e geldi. Öte yandan aynı sıralarda Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medyadan "Öndeyiz" paylaşımı yaptı. 

ERDOĞAN AK PARTİ GENEL MERKEZİ YOLUNDA

Balkon konuşması yapması beklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti Genel Merkezi’ne geleceği anons edildi.