Erdoğan: 40 gün içinde birileri seccadelerin üzerine ayakkabıları ile basabilir

Bağcılar'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun bir seccade üzerinde durduğu fotoğraf üzerine, "Bunlar Pensilvanya'dan alıyor talimatı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un Bağcılar ilçesinde toplu açılış törenine katıldı.

Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun seccade fotoğrafıyla ilgili, "Fazla kalmadı, 40 gün. Bu 40 gün içerisinde birileri seccadelerin üzerine ayakkabılarıyla basabilir çünkü bunları Pensilvanya'dan alıyorlar talimatı. Onlara göre meşrudur, yapabilirler. Bunlara en güzel cevabı aziz millerim 14 Mayıs'ta verecektir" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

BİR YIL MÜSAADE İSTEDİK: Cumhur İttifakı olarak hem deprem konutlarının temellerini attık hem de iftarı paylaştık. Milletimiz oruçla, kuranla nefis muhasebesi ile bu mübarek günleri idrak ederken deprem bölgesindeki kardeşlerini unutmuyor. Bağcılar'ın bölgeye yaptığı yardımın tutarı 250 milyon lirayı aştı. Belediyemizi tebrik ediyorum. Şov peşinde koşmadan çalışan herkesten Allah razı olsun, diyorum. Yaralarımızı bir an önce sarıyoruz, saracağız. Depremin yıktığı şehirleri bir an önce ayağa kaldıracağız. Çadırların yanı sıra konteyner kentler ile barınma sorunlarını çözüyoruz. Alt ve üst yapıyı elden geçiriyoruz. Deprem bölgesinde 31 bin 663 konutun temelini attık, bir yıl müsaade istedik, bir yıl içinde 319 bin konutu depremzedelere teslim edeceğiz. Toplamda inşa edeceğimiz konut sayısı 650 bini bulacaktır. Tüm şehirlerimizi eski görkemine kavuşturana kadar durmayacağız. Depremzede vatandaşımızdan 1 yıl süre istedik.

BAĞCILAR'IN KALBİMİZDE AYRI BİR YERİ VAR: Bay bay Kemal, sen İzmir'in milletvekilisin, belediye sende ne yaptın söyle bakalım. Çok çalışacağız, 14 Mayıs'ta gereken dersi vereceğiz. Belediye hizmet binamızdan, hükümet konağına, yaşlı yaşam merkezine, park ve bahçelerden tam 97 kalem eseri bugün resmen hizmete açıyoruz. Toplam tutarı 3 milyar 412 milyon lirayı geçen bu hizmet ve yatırımların Bağcılar'a hayırlı olmasını diliyorum. Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Bağcılar'ı asla ihmal etmiyoruz. Bağcılar'ın kalbimizde ayrı bir yeri var. Buranın Bakırköy'e bağlı olduğu dönemde buralarda çizme ile çok dolaştık.

ERDOĞAN'DAN ÖZÜR DİLEYEBİLİYOR MUSUN?: Hanımefendi beni çok sinirli görmüş, kalkmış bana papatya çayı tavsiye ediyor. Biz de kendisine papatya çayının yanında rezene çayı tavsiye diyoruz. Utanmadan sıkılmadan İstanbul İl Teşkilatı'nın bizim yönlendirmemiz sebebiyle kurşunladığı yalanını ifade ediyor. Utan! Tayyip Erdoğan'ın hayatında bu tür adilik olmamıştır. Senin geçmişinde bu tür şeyler varsa bilemem. Nitekim İçişleri Bakanlığı bunun faillerini buldu. Erdoğan'dan özür dileyebiliyor musun? Bu bir cibiliyet ve karakter meselesidir. 14 Mayıs çok önemli. Özellikle hanım kardeşlerimden 14 Mayıs'ta bu hanımefendiye bir ders vermenizi istiyorum.

DEMİRTAŞ'I SERBEST BIRAKACAKMIŞ: Bağcılar'da tek bir riskli bina dahi kalmasına gönlümüz razı değildir. Kentsel dönüşüm projelerinin hızlandırılmasında sizlerden bize yardımcı olmanızı istirham ediyoruz. Tarihimizin en kritik seçimlerinden birisini yapacağımız 14 Mayıs giderek yaklaşıyor. İnşallah 42 gün sonra sandıklara gidecek, nasıl bir siyasi anlayışla yönetileceğimizi tayin ve tespit edeceğiz. Sadece kendi geleceğimizle ilgili değil, evlatlarımızın, gençlerimizin geleceğiyle, istikbaliyle ilgili de çok önemli bir karar alacağız. Siyaset sahnesinde yaşananları sizler de yakından takip ediyorsunuz. Kimlerin kimlerle beraber olduğunu, kol kola gezdiğini görüyorsunuz. Milletimizin karşısındaki tablo gayet açık ve nettir. Bir tarafta 15 Temmuz gecesi meydanlarda kurulan Cumhur İttifakı var, diğer tarafta çıkar ve koltuk hesabının bir araya getirdiği 7'li koalisyon var. Bay Bay Kemal kimlerle dolaşıyor? Teröristlerle dolaşıyor. Bu terör örgütlerinin parlamentodaki uzantısı hangi parti? HDP. HDP'yi parlamentoda gidip ziyaret etti mi Bay bay Kemal? Onlara acaba kapılar arkasında neleri vadetti. Neyin sözünü verdi? Hadi açıkla, açıklayabildi mi? Açıklayamaz. Demirtaş'ı serbest bırakacakmış. Terörist başını serbest bırakacakmış. Bunları serbest bırakmanın gayreti içerisinde olan Bay bay Kemal'e biz 14 Mayıs'ta gereken cevabı vermeyecek miyiz? Öyleyse, çok çalışacağız. Çok gayret edeceğiz.

BAĞCILAR ÜLKÜ OCAĞI'NI ZİYARET ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, programın ardından miting alanının yakınında bulunan Ülkü Ocakları'nı ziyaret etti.

Erdoğan'a Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ile AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe de eşlik etti. (HABER MERKEZİ)