Erbil'deki ABD üssüne SİHA saldırısı: 'Altyapı zarar gördü'

Reuters haber ajansına açıklamada bulunan iki güvenlik kaynağı, ABD ve uluslararası güçlerin olduğu Harir hava üssüne silahlı insansız hava aracıyla saldırı düzenlendiğini söyledi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) başkenti Erbil yakınlarında, ABD ve uluslararası koalisyon güçlerinin konuşlandığı Harir hava üssüne silahlı insansız hava aracıyla (SİHA) saldırı düzenlendiği açıklandı. 

Reuters haber ajansına konuşan iki güvenlik kaynağı, Erbil’in yaklaşık 70 kilometre kuzeydoğusunda bulunan Harir kasabasındaki hava üssünün bir SİHA ile hedef alındığı, saldırının altyapıda hasara sebep olduğu bilgisini paylaştı.

İKİ GÜN ÖNCE DE AYNI ÜS HEDEF ALINMIŞTI

IKBY Terörle Mücadele Birimi, 9 Kasım'da resmi Facebook sayfasından bir açıklama yaparak, saat 19.15’te bomba yüklü İHA ile Harir üssüne saldırı gerçekleştirildiğini, saldırı nedeniyle üssün yakıt deposunda yangın çıktığını kaydetmişti. AA'nın haberine göre açıklamada, ayrıca 'üssün 20 Ekim'de boşaltıldığı' bilgisine yer verilmişti.

IKBY Terörle Mücadele Birimi, öğleden sonra yaptığı açıklamada, Harir'deki üsse dün gece bomba yüklü iki İHA ile saldırı düzenlendiğini, olayda can kaybı, yaralanma ya da hasar oluşmadığını belirtmişti. (DIŞ HABERLER)