Erbakan'dan 'düzeltme': Biz aday çıkarmazsak İmamoğlu ve Yavaş kazanır

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin Ankara ve İstanbul'da aday çıkarması ile bu illerde seçimi Yavaş ve İmamoğlu'nun değil kendi adaylarının kazanacağını savundu.

Fotoğraf: Yeniden Refah Partisi
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, Gazeteci Murat Yetkin'e verdiği röportaja dair yeni bir açıklama yaptı. Erbakan röportajda "Çekilmemiz söz konusu değil. Artık çekilirsek AK Parti’nin yedek lastiğine döneriz" diye konuşmuş, İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'nun, Ankara'da ise Mansur Yavaş'ın kazanacağını tahmin ettiğini söylemişti.

Fatih Erbakan yaptığı yazılı açıklamada, “Milli Görüş çizgisinde yoluna devam eden Yeniden Refah Partimiz bütün seçim bölgelerinde herhangi bir siyasi partiye kazandırmak veya kaybettirmek için değil, seçimi kazanmak üzere adaylarını çıkarmıştır, İstanbul ve Ankara’da da bu iddiayla seçime girmektedir” ifadelerini kullandı. 

'TEPKİ OYLARI PARTİMİZE YÖNELECEK'

Erbakan'ın açıklaması şöyle:

“Bugün deneyimli gazeteci Murat Yetkin Bey ile genel merkezimize yapmış olduğu ziyarette gerçekleştirdiğimiz sohbetin içeriği bazı medya kuruluşlarında haber olarak yer almıştır.

Sohbet esnasındaki ifadelerimiz, Yeniden Refah Partisi olarak biz Ankara ve İstanbul’da kendi adaylarımızı çıkarmazsak, Ankara’da Sn. Mansur Yavaş’ın, İstanbul’da Sn. Ekrem İmamoğlu’nun seçimi kazanabileceği yönünde olmuştur.

Bunun önemli sebeplerinin bir tanesi ise, ekonomik krizden bunalan halkın iktidara bu seçimde bir uyarı yapmak istemesidir.

Yeniden Refah Partimiz’in adaylarını çıkarması ile bu tepki oyları partimize yönelecek ve Ankara’da da İstanbul’da da seçimi CHP adayları değil, Yeniden Refah Partimiz’in adayları kazanacaktır.

Milli Görüş çizgisinde yoluna devam eden Yeniden Refah Partimiz bütün seçim bölgelerinde herhangi bir siyasi partiye kazandırmak veya kaybettirmek için değil, seçimi kazanmak üzere adaylarını çıkarmıştır ve İstanbul ve Ankara’da da bu iddiayla seçime girmektedir.”

 

(HABER MERKEZİ)