Epilepsi hastası tutuklu tek kişilik hücreye konuldu

Muğla M Tipi Cezaevi’nde tutulan yüzde 68 engelli ve epilepsi hastası Salman Yıldız, tek kişilik hücreye konulduğunu belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - IŞİD'in saldırıları üzerine dayanışma amacıyla gittiği Kuzey ve Doğu Suriye’nin Kobanê kentinde yaralanan ve yüzde 68 engelli kalan Salman Yıldız, Urfa'da 3 ay süren tedavisinin ardından yaralı bir şekilde tutuklandı. Batman M Tipi Cezaevi’ne sevk edilen ve 1 yıl sonra tahliye edilen Yıldız’a, Batman 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan yargılamalarda “örgüt üyeliği” iddiasıyla 7 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Tedavisi devam eden Yıldız, 5 Şubat 2022’de Muğla’da gözaltına alındı ve çıkarıldığı mahkemece “kaçma şüphesi” gerekçesiyle tutuklanarak Muğla E Tipi Cezaevi’ne konuldu. 

Mezopotamya Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, Kobanê’de başından aldığı darbe nedeniyle kafa travması geçiren, sol kol ve bacakta güç kaybı nedeniyle yürüme ve tutmada güçlük çeken, günlük aktivitelerini engelleyecek epilepsi hastalığı bulunan tutsak Yıldız, tekli hücreye konuldu. Tedavi için Menemen T Tipi Kapalı Cezaevi’ne sevk edilen Yıldız, 29 Ekim’de yeniden Muğla E Tipi Kapalı Cezaevi’nde götürüldü. Ailesini 30 Ekim’de bulunduğu cezaevinden telefonla arayan Yıldız, tek kişilik hücreye konulduğunu söyledi. 

‘BU ZULÜMÜN TARİFİ YOK’

Anne Saliha Yıldız (53), çocuğunun ölüme sürüklendiğini belirterek, “Tek başına yaşamını idame edemeyecek durumda. Epilepsi hastalığı var. Bir epilepsi hastasının tek başına kalması onun için ölüm demektir. Nöbet geçirdiği zaman birisinin yanında olması gerekiyor. Dilinin, boğazına kaçması ve nefesiz kalma tehlikesi var. Birinin yanında olup nefesiz kalmasını engellemesi gerekiyor. Biz tedavi edilmesini beklerken, tek kişilik hücreye atıldı. Bu bir zulüm, bunun tarifi yok. Çocuklarımızı bize sağ bir şekilde vermemek için ellerinden geleni yapıyorlar” diye konuştu. 

DUYARLILIK ÇAĞRISI

Oğlunun, “Kaçma şüphesi” ile 2 yılla yakın bir süredir kötü koşullarda kaldığını dile getiren anne Yıldız, “Tedavisi devam ederken cezaevine gönderdiler. Cezaevinde tedavi edilmedi. O kadar büyük suç işleyenler bir bir serbest bırakılıyor. Ya da tutuksuz yargılanıyor. Ancak tek başına kendine bakma durumu olmayan oğlumu cezaevine attılar. Bununla yetinmemişler birde tek kişilik hücreye attılar” dedi. 

Kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulunan anne Yıldız, yaşanan hukuksuzluğun sona erdirilmesini istedi. (HABER MERKEZİ)

Etiketler cezaevi epilepsi hücre