Enkaz altında kalan araçtan 30 saat sonra kurtarıldı

Ailesi ile araçla Hatay'a doğru giden Gülnaz Er, park ettikleri yerde depreme yakalandı. Aracın üzerine bina yıkıldı. Oğlu ve eşi araçtan çıkarken Gülnaz Er, sıkıştı. Er, 30 saat sonra kurtarıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Osmaniye'den Hatay'a doğru eşi ve oğlu ile araçla yola çıkan ve bir noktada park eden Er Ailesi, depremde yıkılan bir binanın enkazı altında kaldı. Gülnaz Er'in oğlu ve eşi araçtan çıkarken, kendisi araç içinde sıkıştı. Konya UMKE ekipleri, 30 saatlik bir çalışma sonrası kurtarıldı.

'ONU UYANIK TUTTUK'

DHA'nın haberine göre, Osmaniye'den eşi ve oğluyla Hatay'a giden Gülnaz Er, Maraş merkezli depreme uyuduğu minibüste yakalandı. Altına park ettikleri apartman, minibüsün üzerine yıkıldı. Eşi ve oğlu araçtan sağ çıkarken, Gülnaz Er'in bacakları enkazda sıkıştı. Depremin ardından Konya'dan Hatay'a giden UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) görevlileri, minibüste sıkışan Er'e ulaştı. Ekipler, 30 saat boyunca Er'i uyanık tutup, kurtardı. O anlara ait görüntüler ortaya çıktı.

Konya UMKE sorumlusu Ömer Göksu, Gülnaz Er'in kurtarılma sürecini şu şekilde anlattı: "Afetzedeye sürekli moral vermeye çalıştık. Sürekli sağlık müdahalelerinde bulunduk. Beni etkileyen taraf şu oldu; insanların o anda ne kadar ürktüğü, ne kadar aciz kaldığı, o vatandaşın bize dört elle sarılıp yalvarması oldu. Aracın farını veya elimizdeki ışıkları kapattığımız zaman, onu orada bırakacağımızı düşünüp bağırmaya başlıyordu. O bizi çok etkiliyordu. Sürekli onunla sohbet ettik, 30 saat ışıkları kapatmamaya çalıştık. Sonra da kurtarma ekiplerinin de gelmesiyle sağ salim enkazdan çıkardık. İlk anlarda gelip gidenler olmuş, bizim de bırakıp gideceğimizi düşündü. 'Ne olur beni burada bırakmayın' diyordu. Arkadaşlarla nöbet tutarak başında bekledik ve kurtardık" dedi. (HABER MERKEZİ)

Etiketler deprem Hatay araç