Engelli ebeveynlerine psikodrama atölyesi

Sosyal hizmet uzmanı, öğretim görevlisi ve psikodrama terapisti Odise Vuçinas'ın engelli bireyler ve aileleri için Çankaya Belediyesi'nde yaptığı psikodrama atölyesine ebeveynler yoğun ilgi gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çankaya Belediyesi, sosyal hizmet uzmanı, öğretim görevlisi ve psikodrama grup terapisti Odise Vuçinas’ı Çankaya’da konuk etti. Aşık Veysel Engelsiz Yaşam Merkezi'nde düzenlenen özel gereksinimli bireylerin ailelerine yönelik psikodrama atölye çalışmasına anne ve babalar ile yoğun katılım gösterdi.

PSİKODRAMA TEKNİKLERİ

Odise Vuçinas tarafından verilen eğitimde, kişinin grup içinde iyileşmesini amaçlayan ve bunu da tiyatral canlandırmalar yoluyla gerçekleştiren psikodramadan yararlanıldı. Aşık Veysel Engelsiz Yaşam Merkezi'nde düzenlenen atölyede ebeveynlere engelli çocuklarıyla iletişim kurmalarında doğru ve hatalı davranışların neler olduğu, bir terapi yöntemi olan psikodramanın çeşitli teknikleriyle anlatıldı. 

DOĞRU İLETİŞİM MESAJLARI

Ebeveynlere, gündelik hayatın telaşı içinde yapılan yanlış davranışlardan ve bazen yanlış öğrenmeler sonucunda iletişim örüntülerinin istenmeyen sonuçlara götürebildiğinden bahsedilen etkinlikte, örtük ve açık mesajların nasıl karşılık bulduğu ve sonuçları diyaloglarla açıklandı. Etkinliğe katılan aileleler, farklı davranışlarla iletişim kurabilme yollarını öğrendi.