Enerji krizi: Almanya nükleer santralları kapatmayı erteledi

Almanya, Avrupa'yı sarsan enerji krizi nedeniyle yıl sonunda kapatılması kararlaştırılan üç nükleer santralın faaliyetlerini 2023 Nisan ayına kadar uzatacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avrupa ülkelerini sıkı tasarruf tedbirleri almaya yönelten enerji krizi, Almanya'yı nükleer santral adımı atmak zorunda bıraktı.  

Başbakan Olaf Scholz ülkede halen faaliyette olan üç nükleer santralin kapatılmasına ilişkin koalisyon ortakları arasında haftalardır süren tartışmalara nokta koydu.

DW Türkçe'nin haberine göre Scholz, pazartesi günü ilgili bakanlara yazdığı bir mektupta 31 Aralık 2022'de kapatılmaları öngörülen Isar 2, Neckarvestheim 2 ve Emsland nükleer santrallarının en geç 15 Nisan 2023'e kadar işletilmeleri için yasal dayanağın oluşturulması talimatı verdi.

Mektupta üç bakanlığın, Bakanlar Kurulu'na ilgili düzenleyici önerileri "vakitlice" sunmaları istendi. Konunun bu hafta içinde Federal Meclis'in gündemine gelmesi bekleniyor.

Başbakan Scholz, Ekonomi Bakanı Robert Habeck, Çevre Bakanı Steffi Lemke ve Maliye Bakanı Christian Lindner'a yazdığı mektupta, ayrıca enerji verimliliğinin artırılmasına ilişkin "iddialı bir yasanın" da hazırlanacağını belirtti. (HABER MERKEZİ)