Enerji Bakanı Dönmez: Madendeki yangın büyük oranda kontrol altına alındı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 41 işçinin öldüğü Amasra'daki madende devam yangının büyük oranda kontrol altına alındığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Bartın'ın Amasra ilçesinde 41 işçinin öldüğü maden faciasına ilişkin açıklama yaptı. Dönmez, Bartın Devlet Hastanesi'nde tedavi gören bir işçinin durumunun iyiye gittiğini açıkladı. 

Madendeki yangının büyük oranda kontrol altına alındığını belirten Dönmez, havayla temasını kesmek için iki baraj kapısı inşa edildiğini söyledi.

Bakan Fatih Dönmez'in açıklamalarının satır başları şöyle;

"Bartın Devlet Hastanesi'nde bir yaralımız var, durumu iyiye gidiyor. İstanbul'da 6 hastamızın durumu da Sağlık Bakanımız tarafından takip edildi. Olayın ilk anındaki değerlendirmeleri de aktarmıştım. Grizu patlaması olduğunu söylemiştim. Bugün itibarıyla da uzman arkadaşlarımızla yaptığımız değerlendirmede bu ilk değerlendirmenin halen devam ettiğini görüyoruz.

İlk günlerde bir yangından bahsetmiştim. Büyük oranda kontrol altına alındı, havayla temasını kesmek için iki baraj kapısı inşa edildi. Giderek sönümlenmek üzere yangın. Sürece de teknik ekiplerimiz devam ediyor. Maden faaliyetleri de tamamen durdurulmuştur.

Yine devam eden adli ve idari soruşturmalarda olayın tüm yönleriyle aydınlatılabilmesi için gerekli her türlü yardım savcılarımıza ve müfettişlerimize istisnasız yapılacaktır. Yine zaman zaman başka olaylarda olduğu gibi güvenilir doğru bilgi ve belgeye dayanmayan bir takım değerlendirmeleri görüyoruz bunlar sürece de maalesef olumsuz yansımakta ve zarar vermektedir. Bu tip değerlendirme ve yorumlardan kaçınılması gerektiğini ifade etmek isterim." (HABER MERKEZİ)