Endonezya'da düşen uçağın enkazına ulaşılamadı  

Endonezya'da 62 kişiyi taşıyan yolcu uçağının denize çakıldığı bölgede arama çalışmaları aralıksız devam ediyor. Zorlu hava koşulları nedeniyle güçlükle yürütülen arama kurtarma çalışmalarına hava kuvvetleri de destek verirken, yetkililer çalışmalara katılacak gemi sayısının arttırılacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Endonezya'da denize düşen Sriwijaya Havayolları'na ait yolcu uçağına hâlâ ulaşılamadı. Bölge genelinde arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Başkent Cakarta’nın kuzeyindeki Tanjung Priok Limanı’nda kurulan kriz merkezinde, asker, polis, ulusal arama kurtarma ajansı ve çeşitli sivil yardım toplum kuruluşları, ayrı ayrı oluşturdukları birim merkezleri aracılığıyla arama kurtarma çalışmalarını koordineli olarak yürütmeye çalışıyor.

Donanma gemisinin arama kurtarma çalışmalarına katılmak amacıyla hazırlık yaptığı liman bölgesindeki kriz merkezinde, kimlik tanımlama, uçağa ait parça ve arama çalışmalarında bulunacak cansız bedenlerin konulacağı alan oluşturuldu.

Zorlu hava koşulları nedeniyle güçlükle yürütülen arama kurtarma çalışmalarına hava kuvvetlerince havadan da destek verirken, yetkililer çalışmalara katılacak gemi sayısının arttırılacağını bildirdi.

UÇAKTA 3 BEBEK VE 7 ÇOCUK VARDI

Ulaştırma Bakanı Budi Karya Sumadi, kalkıştan yaklaşık 5 dakika sonra iletişimin kesildiği ve içinde 12 kişilik mürettebat ile 50 yolcunun bulunduğu "SJ182" sefer sayılı yolcu uçağının başkent Cakarta'nın kuzey açıklarındaki Laki ve Lancang Adası arasındaki noktaya düştüğünü açıklamıştı. Sumadi, uçağın düştüğü bölge genelinde geniş çaplı arama kurtarma çalışmalarına başlandığı bilgisini paylaşmıştı.

Ulusal Arama Kurtarma Ajansı yetkilileri de bölgede süren çalışmalarda, uçağa ait olduğu düşünülen bazı parçaların bulunduğunu söylemişti. Uçuş takip sitesi Flightradar24'e göre uçakla sinyal kesilmeden önceki son bir dakika içinde yaklaşık 3 bin metre irtifa kaybetti. Görgü tanıkları, en az bir patlama duyulduğunu belirtti. (AA)