En güzel kış aktivitesi: Karda yürüyüş

Doğa yürüyüşleri denildiğinde akla bahar ve yaz ayları gelse de kışın da yürüyüş yaparak sağlıklı ve keyifli vakit geçirebilirsiniz. Peki, kışın yürüyüş yaparken ekipmanlarımızda nelere dikkat etmeli?

Fotoğraf: Doğaya Kaçış
Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Yürüyüş yapmayı seviyorsanız kış aylarında bu zevkinizden mahrum kalmanıza gerek yok. Doğru yürüyüş ekipmanlarını seçerek ve bazı kış koşullarını göz önünde bulundurarak, kışın da hem sağlıklı hem de keyifli zaman geçirmeniz mümkün. Ama dikkatli ve tedbirlik olmakta fayda var. Peki, karda yürüyüş ekipmanları nedir? Gelin, hep birlikte göz atalım.

Öncelikle karda yürüyüş yapmak istiyorsanız, yaz aylarından farklı olarak ekipmanlar kullanmanız gerekiyor. Karlı hava koşullarında buz gibi bir zeminle yakın temasta olan ayaklarınızı korumanız öncelikleriniz arasında yer almalı. Bu sebeple ayağınızı hem sıcacık ve sağlam hem de konforlu ve yumuşak hissettirecek karda yürüyüş botlarınızı doğru seçmeniz gerek. Belirtilen ısı değerlerini gözeterek yalıtımı kuvvetli bir kar botu öncelikli değerlendirmeniz gereken özellikler arasında olmalı. İçine de dize kadar çekilen yüksek ve yeterli yün bileşenli çorap giyerseniz ekstra sıcaklık sağlayabilirsiniz.

Hem içeriden ter atmak hem de dışarıdaki soğuğu bertaraf etmek için de seçtiğiniz monta dikkat etmelisiniz. Esnek ve ısı yalıtımlı montları tercih etmekte fayda var. Ayrıca kar, buz ve soğuk havanın girmesini engelleyecek omuz, bilek, bel bölgesindeki ek kumaşların olması da önemli. Pantolonunuzu da ıslak ve soğuk  havaya uygun olarak seçmelisiniz. Paçalarında tozluk olan modelleri tercih edebilirsiniz. Tozluklar, hem ayaklarınıza su girmesini engeller hem de bacaklarınızı daha sıcak tutar. Bu arada kalın giyinmek yerine terlemenizi engellemek için kat kat giyinin.

Yaz aylarında olmasanız da karda güneş cildinizi yakacaktır. Güneş kreminizi sürüp güneş gözlüğünüzü yanınıza almayı unutmayın. Yine termal kar eldivenlerinizi giyip berenizi de takın. Yazın da kullanılan yürüyüş batonları, karda kaymamanıza yardımcı olacaktır.

(HABER MERKEZİ)