Emre Olur'un 'gri alanda' kalan ilişkileri

Evrensel yazarı Fatih Polat, Sedat Peker'in basın danışmanı Emre Olur'un sınırdışı edilmesinden Türkiye'ye getirilmesine kadar yaşanan süreçteki gri noktaları yazdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Evrensel gazetesi genel yayın yönetmeni Fatih Polat, Sedat Peker'in basın danışmanı olduğunu söyleyen Emre Olur'un Türkiye'ye geliş sürecini anlattığı yazıda, Olur ile ilgili soru işaretlerine değindi. Polat, bir dönem Ankara Emniyeti Siber Suçlarla Mücadele Biriminde çalıştığını anlatan Olur'un 'ismini, bugüne kadar çeşitli hedef göstermelerle dolu karanlık haberle' duyuran Emre Erciş ile yakın dost olmasının da sürece ilişkin gri noktalardan olduğuna dikkat çekti. 

Fatih Polat'ın "Emre Olur’un tutuklanmasına giden sorularla dolu süreç" başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle: 

"Ve Emniyet ifadesinde 2019 yılı ocak ayında sigortasız olarak Beyaz TV’de çalıştığını anlattığı süreçten bahsederken, Ankara Emniyeti Siber Suçlarla Mücadele Biriminde bir dönem çalıştığını anlatıp geçiyor. Orada gerçekten kısa süreli mi görevlendirildi yoksa o ilişki daha sonra da devam etti mi? Bunlar hep soru işareti. Ayrıca Peker’in bağlantılarını deşifre eden paylaşımlarından sonra saldırıya uğraşan Emre Erciş ile ilgili kendisine sorular sorulara da, ‘Emre Erciş benim uzun zamandır, yani çok eskiden dostum.’ yanıtını veriyor. Emre Erciş ismini, bugüne kadar çeşitli hedef göstermelerle dolu karanlık haberle biliyoruz.

Pek çok kişi Emre Olur’u, Peker’in AKP ile köprüleri atmasından sonra yaptığı ifşalar sırasında onun ‘basın danışmanı’ gibi tanıdığı için ya nötr ya da pozitif duygularla yaklaştı. Ancak Emniyet Siber Suçlar’daki görevi ve Emre Erciş ile dostluğu ve Türkiye’ye iadesine kadar gelen süreç aydınlamaya muhtaç gri noktaları önümüze koyuyor.

Emre Olur’un, Emniyet ifadesinde Sedat Peker’in kaldığı yer ve yakınındaki kişilere dair anlatımlarının MİT için sürpriz bilgiler olduğu da düşünülemez.

Daha sonra devam etmek üzere yavaş yavaş bağlayalım. BAE yetkileri Emre Olur’u, Peker’in oğlu ile kahvaltı yaparken alıyor ve Türkiye’ye getirilme yolculuğu ondan başlamış oluyor. Ama aynı BAE yetkilileri şu anda Sedat Peker ve beraberindeki diğer isimleri anlaşıldığı kadarı ile Peker’in yeni bir paylaşım yapmaması koşulu ile şimdilik deport etmiyor. Bu aslında Türkiye ile ilişkilerinde elinde önemli bir koz tutma anlamına da geliyor. Eğer onlar da deport edilirse bu ancak çok kârlı bir karşılık ile mümkün olabilir.

Şimdilik Emre Olur operasyonu üzerine inşa edilen başarı hikayesi ile idare edilecek." (YAZININ TAMAMI)