Emniyet'ten 'sızıntının kaynağı Soylu' iddiasına yalanlama

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Sarallar Operasyonuna dair İçişleri Bakanlığı'na bilgi verilmediği iddialarını yalanladı. Açıklamada, Emniyet teşkilatının hiyerarşiden taviz vermediği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Emniyet Müdürlüğü, T24 yazarı Tolga Şardan'ın bugünkü köşesinde yer verdiği iddiaları yalanladı. Şardan,  organize suç örgütü Sarallar Grubu'na yönelik iddianamenin tamamlandığını ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının iddianamede, 47'si tutuklu 167 sanık için çeşitli cezalar istediğini yazdı. Örgütün lideri ve kamuoyunda Alaaddin Saral olarak tanınan İlyas Saral'ın ise firarda olduğuna dikkat çeken Şardan, Saral'ın operasyonun ilk adımını önceden haber alıp yurtdışına kaçtığı iddialarına yer verdi.

T24 yazarı Tolga Şardan, soruşturma sürecinin İçişler Bakanı Soylu'dan gizli yürütülmesinin ardında bu "sızıntının kaynağının Soylu olabileceği" iddiasının olduğunu yazdı. Şardan, Haziran ayında yürütülen soruşturmada Süleyman Soylu'nun sessiz kalmasının, kamuoyuna açıklamaların İstanbul emniyeti tarafından aktarılmasının dikkat çektiğini ifade etti. İstanbul'un bu operasyonu Ankara Emniyeti ve İçişleri Bakanlığı'na bilgi vermeden yürüttüğüne değinen Şardan, Soylu'nun bu nedenle İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş'ın görevden alınması için bir kararname hazırladığını ancak Cumhurbaşkanı tarafından reddedildiğini belirtti.

Şardan, "İddiaya göre; temmuzun son günlerindeki bu görüşmede Soylu, kentin genel güvenlik ve ihtiyaçlarıyla ilgili değerlendirmeler yaptı. Aynı görüşmede Soylu, İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş'a yönelik olarak Sarallar Grubu operasyonuyla ilgili kendisine neden bilgi verilmediğini sordu. Soylu'nun eleştirisi üzerine Aktaş, 'size her söylediğimizde sızıntı oldu' yanıtını verdi." diye yazdı. 

Şardan'ın yazısı üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü bir açıklama yaparak iddiaları yalanladı. 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi. “Türk polis teşkilatına uyuşturucu ticareti iftirası atanlar, Türk Silahlı kuvvetlerine kimyasal silah iftirası atanlar, yeni bir iftira kampanyası başlattılar.

Bazı basın yayın kuruluşlarında iddia ve ileri sürülen İl Emniyet Müdürlüğümüz çalışmalarında koordinasyona ilişkin hususlar kesinlikle yalan ve iftiradan ibarettir.

Emniyet Teşkilatımız hiyerarşik düzenden asla taviz vermeyen bir yapıya sahiptir.

İlimizde huzur ve güvenliğin korunması için hukuki mevzuat çerçevesinde gerçekleştirilen bütün uygulamalar, sıralı amirlerimizin talimat ve koordinasyonlarıyla gerçekleştirilmektedir.

Teşkilatımızı yıpratmaya, karalamaya ve başarıyla gerçekleştirilen operasyonlarımızı gölgelemeye yönelik asılsız iddialarda bulunanlar hakkında hukuki işlem başlatılacaktır." (HABER MERKEZİ)