Emniyet'ten savcılığa 'Kılıçdaroğlu' dilekçesi

Jandarma Genel Komutanlığı'nın ardından Emniyet Genel Müdürlüğü de CHP liderinin 'Breaking Bed Süleyman' videosuyla ilgili suç duyurusu dilekçesini Ankara Başsavcılığı'na verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), "uyuşturucu" videosu nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında resmen suç duyurusunda bulundu.

AA'nın aktardığına göre EGM'nin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunduğu dilekçe, Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosuna ulaştı.

Dilekçede, Kılıçdaroğlu'nun 31 Ekim'de sosyal medya hesabından paylaştığı videoda, "kolluk kuvvetlerini hedef alan açıklamalarda bulunduğu" savunuldu.

"Videodaki beyanların gerçeği yansıtmadığı, asılsız ve dayanaksız beyanlarla EGM'nin karalanmak istendiği" belirtilen dilekçede "Uyuşturucuyla kararlı şekilde mücadele eden, görevini yerine getirirken büyük özveriyle çalışan teşkilata güvenin sarsılmasına yönelik paylaşımların, düşünce açıklama ve yayma özgürlüğü ilkesine sığınılarak açıklanması mümkün değildir" denildi. Kılıçdaroğlu'nun "hakaret", "iftira", "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" ve "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama" suçlarını işlediği savunuldu ve hakkında bu suçlardan dava açılması istendi.

Jandarma Genel Komutanlığı da Kılıçdaroğlu'yla ilgili resmi suç duyurusu başvurusunu bugün Ankara Başsavcılığı'na yapmıştı. (HABER MERKEZİ)

​​