Emniyet'ten Barış Pehlivan'a 'intihar eden polis memuru' yanıtı

Emniyet, intihar eden polis memuru Yunus Emre Örs'ün bir milletvekiliyle sorun yaşadığı iddiasını yazan Barış Pehlivan'a cevap verdi, iddiaları yalanladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Emniyet Genel Müdürlüğü, Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan'ın "O polisin ölümünde AKP parmağı" başlıklı yazısına cevap verdi. Emniyet, Pehlivan'ın iddiasını reddetti ve intihar eden polis memuru Yunus Emre Örs'le ilgili açıklama yaptı.

Pehlivan yazısında, Örs'ün çevirmeye takılan bir AK Parti milletvekilinin oğlunun arabasını ararken tartışma çıktığını, milletvekilinin oğlunun Örs'ü sürgüne yolladığını ifade etti. Pehlivan, Örs'ün baskı gördüğünü ve mobbinge uğradığını, psikolojisinin bozulduğunu, ilaçlı intihar girişiminde bulunduğunu aktardı. Örs'ün ailesinin intihar nedenini sorguladığını belirten Pehlivan, "Yunus Emre Örs’ün silah arkadaşları çok şey biliyor, konuşsalar bu şüpheli ölümün perde arkası aralanacak" diye yazdı.

Emniyet açıklamasında Örs'ün bir milletvekili veya yakınıyla problem yaşamadığını öne sürdü ve Pehlivan'ın iddiasını reddetti. Örs'ün Kadirli'den Hasanbeyli ilçesine atanmasını ise "psikolojik tedavisine daha rahat devam edebilmesi" diyerek açıkladı. Örs'ün, başka bir memurun silahını bahane uydurarak aldığı ve intihar ettiği ifade edildi.

PEHLİVAN'DAN YANIT

Gazeteci Barış Pehlivan, sosyal medya hesabında Emniyet'in açıklamasını paylaştı ve "Yazımı doğrulayıp “hiçbir satırı gerçeği yansıtmıyor” diyorlar. Keşke AKP Osmaniye Milletvekilini koruyacağınıza, size emanet edilen polisin ailesini ve avukatını bir dinleseydiniz…" dedi. 

(HABER MERKEZİ)