Emniyetteki cinayet 'geliyorum' demiş

Polis memuru Şükrü K., sivil memur Süleyman S.'yi Kayseri Emniyet Müdürlüğü Binası'nda öldürdü. Cinayetten 1 hafta önce Süleyman S.'nin savcılığa gidip Şükrü K. hakkında şikayetçi olduğu ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kayseri Emniyet Müdürlüğü'nde sivil memur olarak görev yapan Süleyman S., polis memuru Şükrü K. tarafında 14 Eylül günü silahla vurularak öldürüldü. Ajanslar, emniyet binasında işlenen cinayetin iki isim arasında çıkan tartışma sonucu meydana geldiğini duyurdu. Ancak olayın detayları, cinayetin anlık bir tartışma sonucunda işlenmediğini gözler önüne serdi.

HUSUMET DEPREMZEDEYE KÜFÜRLE BAŞLAMIŞ

İki isim arasındaki husumet, geçen mart ayına dayanıyordu. İddiaya göre, 6 Şubat depremlerinden bir süre sonra, Kayseri Emniyet Müdürlüğü binasındaki dinlenme odasında televizyon izleyen Şükrü K., haber bülteninde yardım istediğini söyleyen depremzede bir kadına küfür etti. Bunun üzerine Süleyman S., kendisinin depremden etkilenen kentlerden biri olan Osmaniyeli olduğunu, küfür etmemesi gerektiğini söyleyerek Şükrü K.'yi uyardı.

ŞİKAYETÇİ OLMAKTAN VAZGEÇMİŞ

Şükrü K., bu uyarı üzerine küfür ederek Süleyman S.'ye saldırmaya çalıştı. Araya girenler olayın büyümesini engelledi. Savcılığa giderek şikayetçi olmak için dilekçe hazırlayan Süleyman S., Şükrü K.'nin çocuğunun engelli olduğunu öğrenince vazgeçti. Ancak Şükrü K.'nin bu tartışmadan sonra Süleyman S.'yi her gördüğünde küfür etmeye ve tehditlerine devam ettiği ileri sürüldü.

SAVCILIĞA BAŞVURDU

Cinayeti işleyen polis memuru Şükrü K., eylül ayının başında Süleyman S.'yi yine tehdit edince Süleyman S. bu kez şikayetçi oldu. 7 Eylül'de savcılığa giden Süleyman S.'nin ifadesi alındı. Süleyman S. ifadesinde mart ayından bu yana Şükrü K.'nin tehditlerine ve küfürlerine maruz kaldığını belirtti. Şükrü K.'nin kendisine ettiği küfürleri savcılığa anlatan Süleyman S., polisin kendisine, "Yarım kalan işimi tamamlarım, beni zorlama" dediğini ifade ederek şikayetçi oldu.

Bunun üzerine savcılık soruşturma başlattı. Saldırıda hayatını kaybeden Süleyman S.'nin kuzeni Mutlu S.'nin verdiği bilgiye göre soruşturma başlatılacağından haberdar olan Şükrü K., Emniyet Müdürlüğü'nde görevli bir komiserden aracı olmasını istedi. Komiser de ikilinin arasındaki husumeti sona erdirmek için Süleyman S. ve Şükrü K.'yi bir araya getirdi.

KAÇMAYA ÇALIŞTI, KURTULAMADI

İkili 14 Eylül günü bir araya geldi. Barışma için yapılan buluşmada Şükrü K., Süleyman S.'ye yine küfür etti. Süleyman S., kendisine küfür edilince görüşmeyi terk etti. Emniyet Müdürlüğü binasının 6. katındaki yangın merdivenlerine sigara içmeye çıkan Süleyman S.'nin arkasından giden Şükrü K., küfürlerine ve tehditlerine devam etti. Süleyman S. konuşmak istemediğini söyleyince Şükrü K. silahına sarıldı ve ilk başta 3 el ateş etti. Yaralanan Süleyman S. kaçmaya çalışırken Şükrü K. silahını ateşlemeye devam etti. Başına ve vücuduna 14 kurşun isabet eden Süleyman S. olay yerinde hayatını kaybetti.

CİNAYETTEN SONRA KAÇMAYA ÇALIŞTI

Saldırıyı düzenledikten sonra silahını atarak kaçmaya çalışan Şükrü K., bir alt katta bulunan Terörle Mücadele Şubesi'nin önünden geçerken, burada görevli polisler tarafından yakalandı. Direnen Şükrü K., kendisini gözaltına almaya çalışan polislere de saldırmaya çalışınca etkisiz hale getirildi. Şükrü K., çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Süleyman S. ise, memleketi Osmaniye'de toprağa verildi.

Etiketler kayseri polis cinayet