Emniyet’te torpil iddiası: 'Yazılı yüksek puan alan mülakatta elendi'

Polisin Sesi Platformu, Emniyet Genel Müdürlüğü 2024 yılı “Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sözlü Sınav” sonuçlarında yüksek puan alarak dereceye girenlerin mülakat ile elendiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Emniyet Genel Müdürlüğü 2024 yılı “Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sözlü Sınav” sonuçları 20 Nisan günü açıklandı. Sınav sonuçları, açıklandığı günden bu yana tartışmalara neden olurken, sonuçlarla ilgili yeni bir detay ortaya çıktı.

Yazılı sınavda yüksek puan alan Bilgisayar İşletmeni, Elektrik Mühendisliği, Elektrik, İklimlendirme, Şoför gibi branşlardaki birçok personele, sözlü sınavda düşük puan verilerek “Başarısız” sayıldığı belirtildi. Polisin Sesi Platformu tarafından paylaşılan listede Türkiye 1’incisi olan ve 98.72 puan alan personele, mülakatta 64 puan verilerek elendiği görüldü.

‘BİR KİŞİ BİLE BENİ BU SINAVIN ADİL ŞEKİLDE SONUÇLANDIĞINA İNANDIRAMAZ’

Konuyla ilgili konuşan Polisin Sesi Platformu Sözcüsü Faruk Sezer, “Görevde yükselme sınavında Türkiye birincisi olan kişi 98,72 puan almasına rağmen mülakatta 64 puan verilerek elendi. Türkiye dördüncüsü, beşincisi, dokuzuncusu hepsi mülakatta 60-65 puan alarak elendi. Yazılıda 60-70 puan alanlar ise mülakatta 100 puan 99 puan, 98 puan alarak adeta şov yaparak sınavı kazanmışlar. Yıllardır bağıra bağıra yöneticilerin adil olmadığını haykırıyorum. Bir kişi bile beni bu sınavın adil bir şekilde sonuçlandığına inandıramaz” dedi.

‘BUNLAR KİMİN ADAMI?’

Sınav sonuçlarının detaylarına dikkat çeken Sezer, “98.72 puan alan Bilgisayar İşletmeni bölümünden. Şoförlük bölümümde birincinin puanı 94 puanla birinci oldu, ancak 60 puan sözlü sınav puanı ile elendi. Elektrik Mühendisliği’nde birincinin puanı 88 ve o da sözlü sınav puanı ile eleniyor. Her bölümün kendi birincisi var ve her bölümün birincisi sözlü sınav ile eleniyor. İlk 50’nin ortalama 40’nın elendiğini de görüyoruz. Örneğin ilk beş kişi 98.75 puan almasına rağmen 1’inci, 3’üncü ve 4’üncü mülakatla elenmiş diğer ikisi kazanmış” ifadelerini kullandı.

“Bu işte bir gariplik var” diyen Sezer, “Mülakat adı altında önceden belirlenen isimleri aldıklarını düşünüyorum. Ya bunlar ‘bir yerin’ adamıysa? Bu bizim canımızı çok yakar. Bunlar birilerinin adamı mı? diye soruyoruz” diye konuştu.

Etiketler polis mülakat