Emniyetin bahçesi lüks araçlarla doldu

Yurtdışından getirilen lüks araçları sahte belgelerle piyasaya süren şebekeye operasyon düzenlendi. 8 kişi gözaltına alınırken, yaklaşık 35 milyon lira değerindeki lüks araca el konuldu.

El konulan araçlar emniyetin bahçesinde sergilendi.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul, Amasya ve Antalya'da bir şebekenin yurtdışından turistik kolaylıklar sağlanarak lüks araçlar getirdiğini belirledi.

Şebekenin, Türkiye'de kayıtlı olan araçların şasi ve motor bilgilerini kullanarak, yurtdışından kaçak getirilen aynı model ve marka araçlarla değiştirdiği tespit edildi.

4 ARAÇ ÇALINTI ÇIKTI

Ayrıca Almanya, Yunanistan ve İsveç'ten  4 aracın İnterpol tarafından çalıntı kaydının olduğu ve aranma listesinde olduğu belirlendi. 8 kişinin gözaltına alındığı operasyonlarda İstanbul'da 10 araç, Amasya ve Antalya'da 3 araç olmak üzere toplam 13 lüks araca  el konuldu. Araçların toplam değerinin yaklaşık 35 milyon lira ve yaklaşık kamu zararının 21 milyon lira olduğu belirtildi.

Şüpheliler hakkında  "5607 Sayılı Kanuna Muhalefet" ve "Resmi Belgede Sahtecilik" suçlarından adli işlem başlatılırken el konulan lüks araçlar emniyet müdürlüğünün bahçesinde sergilendi. (İSTANBUL-DHA)