Emine Şenyaşar'a beşinci dava: İki yıla kadar hapsi isteniyor

Urfa Adliyesi önünde Adalet Nöbeti’ni sürdüren Emine Şenyaşar hakkında TCK’nin 301’inci maddesi uyarınca 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AK Parti Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar hakkında 1 Nisan 2021 tarihinde Urfa Adliyesi önündeki Adalet Nöbeti'nde yaptığı konuşmada, "Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve Devletin yargı organlarını alenen aşağıladığı" iddiasıyla dava açıldı. İddianamede, Şenyaşar hakkında TCK’nin 301/1 maddesi uyarınca 2 yıla kadar hapis cezası isteniyor. 

16 SORUŞTURMA, 5 DAVA

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre davanın duruşmasının önümüzdeki haftalarda görülmesi beklenirken anne Emine Şenyaşar’a beşnci kez dava açılmış oldu. Şimdiye kadar Şenyaşar'a yönelik 16 soruşturmadan beşi davaya dönüştü. Ailenin sosyal medya hesabından açılan davaya tepki gösterilerek “Suruç için adalet” etiketiyle, “Urfa'da hakaret katliamdan daha büyük bir suç sayılıyor. Hastanede bir katliam olmuş 4 yıldır gizlilik kararı devam ediyor. Adliye önünde annenin ağıtları cımbızlanarak hakkında açılan dava sayısı 5 oldu. Urfa halkı bu zulmün tanığıdır” mesajı paylaşıldı. (HABER MERKEZİ)