Emin Alper imzalı 'Kurak Günler'den fragman

 Emin Alper’in 9 Aralık'ta vizyona girecek ödüllü filmi "Kurak Günler"den fragman yayınlandı. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Emin Alper'in yeni filmi "Kurak Günler"den fragman yayınlandı. Film, bir süredir kuraklık sorunuyla boğuşan Yanıklar kasabasına yeni atanan genç savcı Emre ile belediye başkanı Selim ve avukat oğlu Şahin, yerel gazeteci Murat ve kasabanın eşrafı arasında yaşanan çekişmeleri konu alıyor.

Dünya prömiyeri 75. Cannes Film Festivali’nin ‘Belirli Bir Bakış’ (‘Un Certain Regard’) bölümünde gerçekleşen, Türkiye prömiyeri ise 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde yapan "Kurak Günler" Antalya’dan En İyi Yönetmen, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ve En İyi Müzik başta olmak üzere toplam 9 ödülle döndü. 33. Ankara Film Festivali’nden de En İyi Film, En İyi Senaryo, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, En İyi Kurgu ödüllerini alan film, Avrupa'nın Oscarları olarak bilinen Avrupa Film Ödülleri’nde de En İyi Kurgu ödülünü kazandı. 

Son olarak Suç ve Ceza Film Festivali’nden Jüri Özel Ödülü ve Seyirci Ödülü alan filmin oyuncu kadrosunda Selahattin Paşalı, Ekin Koç, Erol Babaoğlu, Erdem Şenocak, Selin Yeninci, Sinan Demirer, Nizam Namidar, Ali Seçkiner Alıcı ve Eylül Ersöz yer alıyor.