EMEP'li Demir: Bir emekçi çocuğuna 1 litre süt alıyorsa, 2 bardağını Saray içiyor

EMEP Milletvekili Sevda Karaca Demir, torba kanun teklifine ilişkin "Bir emekçi çocuğuna 1 litre süt alıyorsa, 2 bardağını Saray içiyor. 5 litre mazotun 2 litresini Saray hortumla çekiyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Emek Partisi (EMEP) Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca Demir, TBMM Genel Kurulu’nda AK Parti’nin ‘Milli Dayanışma Paketi’ adını verdiği memur maaşlarına zam ve vergi artışı öngören torba kanun teklifini eleştirdi.

Demir, kanun teklifine ilişkin “Bir emekçi markete gidip 10’lu bir tuvalet kağıdı alıyorsa, 4’üne sermaye el koyuyor. Çocuğuna 1 litre süt alıyorsa, bugünün 2 bardağını saray içiyor. 5 litre mazotun 2 litresini saray hortumla çekiyor” ifadelerini kullandı.

Demir, “TÜSİAD’ından MÜSİAD’ına her sermaye çevresi hamuduyla götürdü. Emekçiye de kırıntı niyetine küçücük bir pay düştü. Hatta şimdi onu bile çok gördüğünüzü bu paketle görüyoruz. Çalışma Bakanımız demişti ki ‘Türkiye’de asgari ücret 250 dolar, Mısır, Bangladeş’te 50 dolar, nasıl rekabet edeceğiz?’. Şimdi de farklı ağızlardan aynı şeyleri duyuyoruz. Döviz yükselsin, ihracatımız artacak diyorsunuz. Ucuz emek hesabınızın 20 yıldır değişmediğini görüyoruz. O parlak dediğiniz dış kaynak dönemi bitince çark dönsün diye ülkeyi mega inşaat projeleri ile şantiyeye dönüştürdünüz” diye konuştu.

'UCUZ, AĞIR VE ÖLÜMÜNE ÇALIŞMA DÖNEMİ'

Türkiye’de yaşanılan dönemi “Ucuz, ağır ve ölümüne çalışma dönemi” diye nitelendiren Karaca Demir, “20 yılda 31 binin üstünde işçiye iş kazası denilerek, cehenneme kurban eden bir karanlık bu. Bugün, bu ülkede çalışarak kazanmak mümkün değil. Çalışarak ev ve araba almak hayal haline geldi. Bırakın asgari ücretliyi, 30 yıllık bir devlet memuru bile emekli ikramiyesi ile bir sıfır araba, ev alamıyor. Devlet kasasında para bırakmadığınız için kaşıkla verileni, sapıyla geri almak üzere bununla vergiler salıyorsunuz” dedi. (HABER MERKEZİ)