EMEP'li Bakış: Ölümleri normalleştiren bu düzeni değiştireceğiz

Urfa'daki sel felaketinin yıl dönümünde konuşan EMEP Haliliye Belediye Başkan Adayı Funda Bakış, "Ölümleri normalleştiren bu düzeni emekçiler ile birlikte değiştireceğiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Urfa’da geçtiğimiz yıl 18 kişinin öldüğü, 62 kişinin yaralandığı, 2 bini aşkın evde ise hasarın oluştuğu sel felaketinin yıl dönümünde Emek Partisi (EMEP) Haliliye Belediye Başkan Adayı Funda Bakış yaptığı açıklamada “rant düzeninizi değiştireceğiz” dedi.

Abide Köprülü Kavşağı’nda EMEP üyeleri ile yapılan açıklamada selde yaşamını yitirenlere baş sağlığı dileyen Bakış, “Öncesinde yaşanan 6 Şubat depremleri ve hemen ardından yaşanan sel felaketi ile birlikte gerek ilimizde gerek bölge illerinde tarifi olmayan acılara şahit olduk. O süreçte iktidar sözcülerinin, yerel yöneticilerin ve bürokratların insanca yaşamı, insanca barınma hakkını ve çalışma koşullarını ayaklar altına aldıklarına şahit olduk” dedi.

Dönemin Tarım Bakanı Vahit Kirişçi’nin sel felaketi ardından kullandığı ifadelere atıfta bulunan Bakış, “Ülkeyi yönetenler yaşanan sel felaketi için ‘bir taraftan 15 canımızı aldı ama diğer taraftan toprak suya kavuştu’ diyerek ölüleri toplamakla övündüler” şeklinde konuştu. İş cinayetleri ve afetlerin halkın kaderi olmadığına dikkat çeken Bakış, “Bunlar düpedüz katliamdır ve sorumlusu bu ülkeyi yönetenlerdir. Ölümleri normalleştiren bu düzeni emekçiler ile birlikte değiştireceğiz. Bize yaşattıkları acıları, zulmü unutmayacağız” dedi.

Urfalı işçilere seslenen Bakış şunları söyledi: "Buradan başta Urfa Organize Sanayide çalışan işçiler olmak üzere tüm Urfalı emekçilere sesleniyoruz. Bu kar ve rant düzenine karşı insanca yaşam ve insanca çalışma koşulları için birleşelim."

Etiketler funda bakış emep urfa