EMEP Genel Başkanı Akdeniz: İttifaktan çekilmedik, yasal mevzuatı uyguladık

Seçime Yeşil Sol Parti listelerinden girecek olan EMEP, yasal mevzuat gereği Yüksek Seçim Kurulu'na ittifak olarak seçime girmekten vazgeçtiğini bildirdi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Emek Partisi (EMEP), Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) 14 Mayıs seçimlerine Emek ve Özgürlük İttifakı’nda girmekten vazgeçtiğini bildirdi. Seçimlere Yeşil Sol Parti listelerinden girme kararı aldığı için bu bildirimi yapan EMEP’in Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “YSK’ya Emek ve Özgürlük ittifakı çatısı altında ve EMEP amblemiyle girme başvurumuzu geri çektik. EMEP adayları yine İttifak çatısında Yeşil Sol Parti listelerinden seçime girecektir. Bu prosedür ittifaktan çekiliyor gibi anlaşılmamalı. Mevzu yasal mevzuattır” ifadelerini kullandı.

EMEP’in bildirimine ilişkin YSK’den yapılan açıklamada, "Emek Partisi Genel Başkanlığı (EMEP) tarafından Kurulumuz Başkanlığına gönderilen yazıda; partilerinin 24 Mart 2023 tarihinde teslim ettiği protokolle 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimine Emek ve Özgürlük İttifakı çatısı altında gireceğini beyan ettiği, ancak parti genel yönetim kurulunun yeni kararı uyarınca anılan seçime Emek ve Özgürlük İttifakı olarak seçime girmekten vazgeçtikleri bildirilmiştir" denildi.

Seçime girme yeterliliği olduğu için YSK’ye sunulan ittifak protokolüne imza atan Emek Partisi, Yeşil Sol Parti listelerinden seçime girme kararı sonrası pusulada yer almamak için ittifak protokolünden imzasını dün çekti. İttifaklarda yer alan ancak ortak liste ile seçime girme kararı alan kararı siyasi partilerin protokolden imzalarını çekmeleri için son gün bugündü. (DUVAR)