Emek ve Demokrasi Güçleri: Saldırılara karşı İzmir Barosu'nun yanındayız

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, geçtiğimiz hafta iki ayrı saldırıya uğrayan İzmir Barosu'nun yanında olduğunu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR – İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, İzmir Barosu'na yönelik saldırıları protesto etmek ve İzmir Barosu'na destek vermek için basın açıklaması düzenledi. Alsancak'ta bulunan baro binası önünde düzenlenen açıklamaya çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin yanı sıra HDP ve TİHV yöneticileri de katıldı. Grup adına açıklama yapan TMMOB İzmir İl Koordinasyon Sözcüsü Aykut Akdemir, 115 yıllık tarihi ile seçkin bir hukuk kurumu olan İzmir Barosu'nun geçtiğimiz günlerde, iki hafta arayla iki ayrı saldırıya uğradığını söyledi.

Akdemir, yaşananları şu sözlerle anlattı:

“2 Haziran Cumartesi günü, Ege Üniversitesi öğrencilerinin kampüste yapmayı planladıkları "Onur Pikniği"nin Rektörlükçe yasaklanması üzerine İzmir Barosu önünde basın açıklaması yapmak isteyen öğrenciler ve avukatlar, polis tarafından darp edildi. Ardından, İzmir Barosu'nun, 1136 Sayılı Avukatlık Kanunu'nun barolara verdiği görevler çerçevesinde LGBTİ+ haklarını korumak ve savunmak, LGBTİ+'lara yönelik baskı, şiddet ve ayrımcılığa karşı yaşamın ve eşitliğin yanında yer almak amacıyla tüm dünyada kutlanan Onur Haftası kapsamında düzenlediği etkinlik programı ve İzmir Barosu hedef gösterildi. Bu süreçte, sosyal medyada LGBTİ+'ları aşağılayan, hor gören, nefret içerikli söylemler içeren paylaşımlar ve haberler yapılmış, İzmir Barosu tehdit edildi. İzmir Barosu onur haftası programının ilk etkinliği olan onur ayı kahvaltısının yapıldığı Baro Bahçe önünde toplanan gerici ve faşist bir grup etkinliği provoke etmeye çalıştı."

'ŞİDDET, TECAVÜZ VE ENSEST VAKALARINI YOK SAYANLAR AİLENİN KORUMASINDAN BAHSEDEMEZ'

'Aile kurumunu zedelediği, kadını ve çocuğu aşağıladığı' gerekçelerinin ardına gizlenerek gerçekleştirilen bu provokasyonların LGBTİ+ bireyler ile LGBTİ+ hakları savunan kişi ve kurumları baskı altına almak, korkutmak ve yıldırmak amacıyla gerçekleştirildiğini söyleyen Akdemir, "Çocuklar, tarikat yurtlarında tecavüze uğrarken, evlilik adı altında cemaat üyesi adamların her türlü istismarına maruz bırakılırken; aileleri ya da devlet tarafından koruma altına alındıkları sevgi evlerinde çalışanlar tarafından psikolojik, fiziksel ya da cinsel olarak istismar edilirken; iş cinayetlerinde yaşamını yitirirken sessiz kalanlar çocuk haklarından bahsedemez. Her gün en az bir kadın öldürülür, binlercesi eşi, sevgilisi, babası, abisi ya da ailesindeki bir erkeğin şiddetine maruz kalırken İstanbul Sözleşmesi'ni kaldıranlar, 6284 sayılı yasayı kaldırmak isteyenler kadın haklarından, kadının korunmasından bahsedemez. Yoksulluk sınırının altında yaşayan yüz binlerce ailenin çığlığını duymayan, çocuğuna harçlık veremediği için intihar eden ebeveynleri, cinnet getirip tüm ailesini yok eden babaları görmeyen, aile içinde yaşanan şiddet, tecavüz ve ensest vakalarını yok sayanlar ailenin korunmasından bahsedemez" dedi.

Akdemir, İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri olarak LGBTİ+ bireylere ve İzmir Barosu'na yapılan saldırılara karşı, yan yana ve omuz omuza durarak, dayanışarak, insan haklarından, hukukun üstünlüğünden ve toplumsal barıştan vazgeçmeyeceklerini vurguladı. (DUVAR)