Emek Partisi Ordu’da zamlara karşı eylem yaptı

Emek Partisi Ordu İl Örgütü, zamları ve hayat pahalılığına karşı eylem yaptı. Yapılan basın açıklamasında “Ekonomi büyürken, emekçiler bu büyümeden pay alamıyor” dendi.

Emek Partisi Ordu İl Örgütü, Ceren Özdemir Meydanı’nda basın açıklaması düzenledi.
Google Haberlere Abone ol

ORDU – Emek Partisi Ordu İl Örgütü, Ceren Özdemir Meydanı’nda basın açıklaması düzenledi. Açıklamayı yapan Emek Partisi Altınordu İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Yasin Uzun, yıl boyunca yapılan zamları hatırlatarak asıl desteğin halka değil sermaye yapıldığını söyledi.

‘EMEKÇİLER, ENFLASYON VE ZAM ARASINDAKİ FARKI BORÇLA KAPATMAYA ÇALIŞIYOR’

Uzun, çalışanlardan yaklaşık yüzde 30 vergi kesildiğine dikkat çekerek yapılan zamlar nedeniyle ücretlerin eridiğini vurguladı. Sermayeye vergi affı sağlandığını, teşvik adı altında bütçeden kaynak aktarıldığını belirten Uzun, “Ekonomi büyürken, emekçiler bu büyümeden pay alamıyor. Daha doğrusu biz yoksullaştığımız için onlar büyüyor. Ekonominin yüzde 21,7 büyüdüğü bu dönemde 10 milyondan fazla işsiz var. Çalışan işçilerin yarısından fazlası açlık sınırının altındaki asgari ücretle yaşıyor. Emekçiler, enflasyon ve zam arasındaki farkı borçla kapatmaya çalışıyor. İhtiyaç kredileri ve kredi kartı borçları devasa boyutlara ulaştı. İğneden ipliğe her şeye zam devam ediyor. Okul masrafı yüzde 50 arttı. Sabun parası bile velilerden isteniyor” dedi.

Acil talepleri olduğunu belirten Yasin bunları “Zamlar, enflasyon ve vergi kesintileriyle eriyen ücretlerin insanca yaşayacak düzeye çıkartılması için ‘ek zamla’ iyileştirilmesi, ocak ayında aldığımız ücreti aralık ayında da almak için vergi diliminin en düşük oranda sabitlenmesi, kira ve faturalar başta olmak üzere temel tüketim mallarına yapılan zamların geri alınması, tüm emekçilere öğrenci başına temel giderler için ek ödeme yapılması, fındık fiyatının belirlenmesinde üretici köylülerin taraf olması” olarak sıraladı. (DUVAR)

 

Etiketler Emek Partisi Ordu