Emek Partisi ETF işçileri için dayanışma şenliği düzenledi: Baskıları dayanışma ile kıracağız

Emek Partisi (EMEP), ETF Tekstil işçileri için dayanışma şenliği düzenledi. Şenliğe Grup Abdal solisti Haluk Tolga İlhan, Hasan Ali, Domane Dersim ve Yol'a Düş grubu katılarak destek verdi.

Fotoğraf: Murat Uysal | Evrensel
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Emek Partisi (EMEP) ETF Tekstil işçileri için dayanışma şenliği düzenledi. Tuzla'da kurulu ETF Tekstil'de çalışan ve hakları gasbedilmek istenen işçiler direnişlerinin 43. gününü geride bıraktı.

Emek Partisi'nin düzenlediği dayanışma şenliğine Grup Abdal solisti Haluk Tolga İlhan, Hasan Ali, Domane Dersim ve Yol'a Düş grubu katılarak destek verdi. Etkinliğe; Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, İstanbul İl Başkanı Sema Barbaros, il yöneticileri ve üyeler katıldı.

Evrensel'in haberine göre, işçilerin örgütlü olduğu DERİTEKS'in Genel Teşkilatlanma Sekreteri Ayhan Yılmaz'ın konuşmasıyla başlayan etkinlikte Yılmaz, "Hayatında polisle karşı karşıya gelmemiş ETF işçisi kadın arkadaşlarımız burada polisle karşı karşıya geldi. Bizi polisle karşı karşıya getiren, haklarımızı vermeyen Sanem Dikmen bundan sorumludur. ETF direnişinin bu ülkeye katacağı çok şey var. Türkiye işçi sınıfının yalnız olmadığının artık bilinmesi gerekiyor. Yanında Deriteks Sendikası'nın olduğunun bilinmesi gerekiyor" dedi.

'BASKILARI DAYANIŞMA İLE AŞACAĞIZ'

Evrensel Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Erdi Tütmez etkinlikte söz alarak, "Direnişin başından beri Evrensel burada. Bazı gazetelerde yoksulluk, işsizlik, enflasyon yok. ETF işçileri yok, o gazetelerde ETF işçilerinin direnişi de yok. Ama Evrensel yine burada ve yine sizin sesinizi duyurmaya devam ediyor. Evrensel'e de bu dönemde çok büyük baskı var. Diğer basına bunlar yapılmıyor çünkü orada toz pembe her şey. Basın İlan Kurumu bizden ilanı kesip işçilerin mücadelesini görmeyen gerçeği görmeyenlere veriyor. Bu baskıları da buradaki gibi dayanışmalarla aşacağız" dedi.

'BİZİM İTTİFAKIMIZ İŞÇİLERİN İTTİFAKIDIR'

Daha sonra işçilerin çocukları sahneye çıkarak küçük bir konser verdi. Domane Dersim'in türküleriyle devam eden etkinlikte işçiler sık sık "İş, ekmek, özgürlük", "Direne direne kazanacağız", "ETF işçisi direnişin simgesi" sloganları attı.

Ardından Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz söz aldı. ETF Tekstil işçilerinin direnerek mücadele ederek bugünlere geldiğini söyledi. TPI Composite ve Standart Profil işçilerinden örnek veren Akdeniz, ETF Tekstil işçilerinin de mutlaka kazanacağını söyledi. Açlık ve yoksulluk sınırından bahseden ve işçilerin ücretlerinin bu sınırların altında olduğunu söyleyen Akdeniz, "Açlığın bir sınırı var da tokluğun bir sınırı yok mu? Daha ne kadar sömürecekler? Bu soyguncu talancı düzene karşı da mücadele vereceğiz. Bütün fabrikalarda işçiler rahat bir nefes alsın diye bu düzenden kurtulacağız. İttifak diyorlar onların ittifakı soygun düzeninin ittifakıdır. Bizim ittifakımız işçilerin ittifakıdır birleşik emek cephesinin ittifakıdır. Biz emek partisi olarak beraber hareket ettiğimiz partilerle beraber Emek ve Özgürlük ittifakını kuruyoruz. 24 Eylül'de programımızı ilan edeceğiz. Türkiye halkını bezirganlara bırakmayacağız, işçileri seçeneksiz bırakmayacağız" dedi.

ETF İŞÇİLERİYLE DAYANIŞMAYA

Kurulacak ittifakın asıl unsurlarının Türkiye işçi sınıfı olduğunu belirten Akdeniz, "24 Eylül'de programımızı açıklarken sizleri o salonda görmek istiyorum. Direniş önlüklerinizle gelin o kürsülerden milyonlara derdinizi anlatın çözümü anlatın, bu ülkeyi birlikte aydınlığa çıkaralım. ETF işçisinin emeğine çökenler Tokatköy Mahallesi'nde emekçilerin evlerini başlarına yıkıyor. Bu rantçı düzene hep birlikte son vereceğiz" diye konuştu. Sendika ve meslek örgütlerine seslenen Akdeniz, "Bu direnişin sesini duyun 43 gün oldu. Buraya kadar getirdi bu işçiler bundan sonrası sizde. Fabrikaları işçileri buraya ETF işçileriyle dayanışmaya bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Daha sonra ETF işçileri sahneye çıkarak direniş süreçlerini anlattı. Evrensel'e teşekkür ederek sözlerine başlayan ETF işçisi, "Evrensel Gazetesi 43 gündür yanımızda bugün de yanımızda. Evrensel Gazetesine yönelik baskıları kınıyoruz. Bize destek olan Emek Partisi'ne ve sınıf dostlarına teşekkür ediyoruz" dedi. Daha sonra söz alan Emek Partisi İstanbul İl Başkanı Sema Barbaros, dayanışmanın sadece ETF Tekstil önünde değil tüm semtlerde mahallelerde örgütlendiğini söyleyerek, "Avcılar'da, Esenyurt'ta, Sancaktepe'de arkadaşlarımız ETF işçilerinin mücadelesini direnişini anlattı. Mücadele sadece burada fabrika önünde değil tüm mahallelerde semtlerde örgütlendi" dedi. Daha sonra Barbaros şenlikte elde edilen geliri işçilere takdim etti. (HABER MERKEZİ)