Elazığlılar öğretmenevini geri istiyor

Elazığ'da deprem sonrası boşaltılan öğretmenevi yerine tahsis edilen otel binası, öğretmenlerin tepkisine neden oluyor. Öğretmenler, sosyalleşme imkanlarının olduğu bir öğretmenevi talep ediyor.

Google Haberlere Abone ol

Serra Taylan

ELAZIĞ - Elazığ'da 24 Ocak 2020’de gerçekleşen 6,8 büyüklüğündeki deprem sonrası tahliye edilen öğretmenevi binası için beklentileri karşılayan bir adım atılmadı.

Depremde hasar alan tarihi Elazığ Öğretmenevi binasına güçlendirilme yapılması için karar alındı ve bina millet kıraathanesi yapılmak üzere Elazığ Belediyesi’ne devredildi. Hatta 2022 yılı Mart ayında Elazığ’a gelen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer açıklamasında, "Elazığ’ın en merak ettiği konu öğretmenevi. Öğretmenevi ihtiyacı var Elazığ’da. Öğretmenevi ihtiyacını karşılamak için 130 yatak kapasiteli şu an 12 yatak kapasitesi varmış bunu 10 kat arttırarak 130 kapasiteli öğretmenevini Elazığ’ımızın yatırım programına dahil ettik" ifadelerini kullandı ancak o günden bu güne değişen bir şey olmadı.

Geçen süreçte geçici olarak Elazığ merkezde Gazi Caddesi’nde faaliyet gösteren bir otel, öğretmenevi olarak tahsis edildi. Ancak öğretmenler bu durumdan memnun değil ve sosyal faaliyetler sunan bir öğretmenevine ihtiyaç duyduklarını belirtiyorlar. 

Hüseyin Yeşiltan

'APARTMAN GÖRÜNÜMLÜ BİR BİNAYI ÖĞRETMENEVİ YAPTILAR'

Emekli öğretmen Hüseyin Yeşiltan, Elazığ’da bir öğretmenevinin olmamasının büyük bir eksiklik olduğunu söyledi. "Elazığ’ın ilçelerinde bile öğretmenevi varken Elazığ’da öğretmenevinin olmaması, şehri yönetenlerin büyük eksikliğidir" diyen Yeşiltan sözlerine şöyle devam etti: "Ben bir eğitimciyim. Emekli olmam bu vasfımı değiştirmiyor. Öğretmenevi sadece oturup çay, kahve içilen bir alan değildi; bütün eğitim camiası orada buluşur görüş alışverişinde bulunulurdu. Sosyal hayatımıza büyük bir katkısı olan öğretmenevimiz ne yazık ki depremden sonra tasfiye edildi. Onun yerine Elazığ’ın Gazi Caddesi’nde bir otel kiralandı ve bizlere öğretmenevi olarak sunuldu. Cadde üzerinde bir apartman görünümünde olan bina öğretmenevi vasfından çok uzak. Ne bir oturma alanı, ne bir faaliyet alanı var. Elazığ’a yaraşır bir öğretmenevi yapılmasını istiyoruz" dedi.

Emekli Fadıl Akkuş da benzer şikayetlerde bulundu. Akkuş, sadece öğretmenlerin değil her meslek grubundan emekliler için sosyalleşme imkanı varken bunun ortadan kalktığını söyledi. Akkuş, "Ya eski öğretmenevini tekrar bize tahsis etsinler ya da bizlerin ihtiyacına cevap verebilecek merkezi bir yerde yeni bir öğretmenevi yapsınlar’’ diye konuştu. 

Selahattin Baş

'ÖĞRETMENEVİ BİZİM İKİNCİ EVİMİZDİ'

Emekli öğretmen Mustafa Başpınar, eski binanın millet kıraathanesi yapılacak olmasına tepki göstererek: "Madem ki bina hâlâ kullanılabilir durumda o zaman bizlerden ne istediniz? Yok bina sağlam değilse bize neden hâlâ yeni bir öğretmenevi yapılmıyor? O bina Elazığ’ın kimliğine uygun, merkezi konumunda olan bir bina idi. Ya bize binamızı geri versinler ya da aynı koşullarda yeni bir öğretmenevi yapsınlar" ifadelerini kullandı.

Emekli eğitimci Selahattin Baş da öğretmenevinin tüm camia için önemli bir yere sahip olduğunu hatırlatarak tahsis edilen otel binasını ‘kapalı cezaevi’ olarak tanımladı. Baş, şöyle devam etti: "Bizler çalışma hayatımız boyunca aidatlar ödedik ki emekli olduğumuz zaman rahat edelim. Öğretmenevi bizim ikinci evimizdi. Şimdi nereye gidelim. Kahvehanelerde mi oturalım?’’