Elazığ’da yaşayan Sare Yıldız, LGS'nin 97 birincisi arasında yer aldı

LGS'nin 97 birincisinden biri olan ve Elazığ’da yaşayan Sare Yıldız’ın başarısıyla ilgili ailesi ve öğretmenleri, çalışkanlığına ve azmine vurgu yaptı.

Google Haberlere Abone ol

Ardıl Batmaz

ELAZIĞ - Sare Yıldız, 1 milyon 38 bin 492 öğrencinin girdiği Liseye Geçiş Sistemi’nin (LGS) 97 birincisinden biri oldu. Yıldız’ın elde ettiği başarıyla ilgili ailesi ve öğretmenleri “çok çalıştı, hak etti” dedi.

Konuyla ilgili Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “2021 Yılı Lise Geçiş Sınavında Türkiye Birincisi olan öğrencimiz Sare Yıldız’ı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz” denildi. İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Gürtürk ise “Sare Yıldız, çok başarılı bir öğrencimiz. Kendisini müdürlüğümüze davet edip tebriklerimizi en kısa zamanda ileteceğiz” dedi.

‘HER ŞEYİNDEN FEDAKÂRLIK YAPTI’

Sare Yıldız, polis memuru baba, ev kadını annenin iki çocuğundan biri. Aslen Gaziantepli olan Yıldız Ailesi, üç sene önce baba Alihan Yıldız’ın polis memuru olması ve görev yerinin Elazığ olarak belirlenmesi dolayısıyla Elazığ’a yerleşti.  

Sare Yıldız

Kızının başarısından dolayı gururlanan baba Alihan Yıldız, “Çok güzel duygular içindeyiz. Allah herkese nasip etsin. Duygularımı tarif edemiyorum. Çocuğum emek verdi, çok çaba harcadı. Gecesini gündüze kattı ama karşılığını da aldı. İnanın bir yanlış yaptığı zaman bile kafasına takıyordu. Biz, ‘hayatın bir yanlışla bitmeyeceğini, önünde daha çok uzun zamanlar olduğunu’ söylüyorduk. Kendisinin hayalleri var ve o hayalleri uğruna her şeyi feda etti. Yemesinden, içmesinden, giyiminden, her şeyinden fedakârlık yaptı. Bu yaşına kadar telefon bile kullanmadı. Henüz telefonu bile yok” diye konuştu.

‘HAK EDEREK BU BAŞARIYA ULAŞTI’

Sare Yıldız’ın eğitim gördüğü Yöntemim Ortaokulu Müdür Yardımcısı Veysel Doğan ise Türkiye birincisi olan öğrencilerinin başarısı ve bu başarıya giden yol hakkında şu ifadeleri kullandı: “Tüm soruları doğru cevaplayarak 500 tam puanla Türkiye birincisi oldu. Aynı zamanda Elazığ’da tek birinci olmasıyla ön plana çıkıyor. Hem yüz yüze eğitimde, hem pandemi sürecinde gerçekleştirdiğimiz online eğitimde bütün derslere, denemelere katılarak ön plana çıkıyordu. Genelde gerçekleştirdiğimiz sınavlarda da birinci oluyordu. Ciddi emek verdi kendisi. Hak ederek bu başarıya ulaştı. Bu başarıya ulaşmasının en önemli sebeplerinden biri de hayallerinin olması ve kendisinin de bu hayallere inanması.”

KIZ ÖĞRENCİLER LGS’DE DAHA BAŞARILI

6 Haziran’da yapılan LGS sınavının sonuçları ile ilgili Merkezi Sınav Değerlendirme Raporu yayınlandı. Rapora göre, sınava 1 milyon 38 bin 492 öğrenci girdi ve katılım oranı yüzde 83 olarak gerçekleşti. Sınava 36 farklı ilden katılan 97 öğrenci tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı. Raporda, bazı kişisel ve ailevi özellikleri ile sınav performansları arasındaki ilişki hakkında sonuçlara da yer verildi. Elde edilen bulgular, 2018, 2019 ve 2020 yıllarındaki merkezi sınavlarda olduğu gibi 2021 yılında da kız öğrencilerin, matematik dışındaki tüm alt testlerde erkek öğrencilerden daha başarılı olduklarını gösterdi.