Elazığ’da ölümle tehdit edilen gazeteci suç duyurusunda bulundu

Elazığ'da önce darp edilen ardından hedef gösterilen gazeteci Ardıl Batmaz, ölüm tehditleri alması üzerine suç duyurusunda bulundu.

Gazeteci Ardıl Batmaz, Elazığ'da Bakan Süleyman Soylu ve Murat Kurum'un ziyareti sırasında halkın tepkilerini görüntülüyordu.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci Ardıl Batmaz, Elazığ'da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un kenti ziyareti sırasında halkın tepkilerini görüntülerken AK Partili Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın korumaları tarafından darp edildi.

Olayın ardından Batmaz, kendisini hedef gösteren ve ölümle tehdit eden kişiler hakkında bugün Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

LİSTEDE MHP ELAZIĞ İL BAŞKAN YARDIMCISI DA VAR

Batmaz'ın suç duyurusunda yer alan isimler arasında MHP Elazığ İl Başkan Yardımcısı Zülfü Bal, Alatarla Köyü Muhtarı Nusret Özfidan, Vefa-Der Genel Başkanı Zülfü Kartakgül, yerel bir internet sitesinin imtiyaz sahibi Serkan Gürtürk ve bazı sosyal medya kullanıcıları ile yerel medya kuruluşları yer alıyor.

Batmaz, suç duyurusunda kişilerin kendisine yönelik ifadelerinin Anayasa Mahkemesi ve AİHM içtihatlarına göre şiddet ve şiddeti teşvik niteliğinde olduğunu ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceğini belirtti. Batmaz, şüpheli kullanıcıların tespit edilmesini, ilgili suçlardan gerekli soruşturmanın başlatılarak haklarında kamu davası açılmasına karar verilmesini, yapılacak soruşturma süresince şahsının korunması adına şahısların tutuklu olarak yargılanmasını ve şahıslar hakkında uzaklaştırma kararı verilmesini talep etti. (HABER MERKEZİ)