Elazığ'da CHP başkan adayı, adaylığına karşı çıktı

CHP Elazığ Kongresi'nde, eski Milletvekili Ali Özcan il milletvekili tarafından belediye başkan adayı olarak gösterildi. Kongreye katılmayan Ali Özcan, aday gösterilmesine tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

Serra Elitaş

ELAZIĞ - Elazığ’da bugün başlayan CHP İl Kongresi'nde CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’un belediye başkan adayı olarak eski Elazığ ve İstanbul Milletvekili Ali Özcan’ı aday göstermesi şaşkınlık yarattı. Kongrede konuşma yapan Erol, eski milletvekili ve Elazığ’da CHP içinde siyasi rakibi olarak bilinen Özcan’ın 2024 belediye başkanlığı seçimlerinde aday göstermek istediklerini söyledi. Bu teklif kongreye katılan delegeler tarafından da desteklendi. Ancak Özcan bu açıklamaya tepki gösterdi.

CHP eski İstanbul ve Elazığ Milletvekili Ali Özcan

Elazığ CHP 38. Olağan il kongresi 306 delegenin katılımı ile bugün yapıldı. Kongreye mevcut başkan Coşkun Çağlar Duran tek aday olarak katıldı.

'PARTİ İÇİNDE RAKİBİ OLARAK BİLİNİYOR'

Kongrede Divan Başkanı seçilen Erol, Elazığ’da partisinin oylarının genel seçimlerde yüzde 100 arttığını söyledi. Aynı başarı için 2024 seçimleri içinde hazırlık yaptıklarını söyleyen Erol belediye başkan adayı olarak beklenmeyen bir ismi aday gösterdi. Erol belediye başkan adaylığı için Özcan’ı gösterdi. Özcan 14 Mayıs Seçimleri'nde CHP’den milletvekili olmak istemiş ancak aday gösterilmemişti. Seçimler öncesinde aday gösterilmeyen Özcan bağımsız adaylığını açıklamıştı. Fakat daha sonra Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmenin ardından adaylıktan çekilmiş ve CHP’yi destekleyeceğini açıklamıştı.

'ADAYLIK TEKLİFİ KONGREDE KABUL EDİLDİ'

İl kongresi seçiminin bitmesi ardından bir konuşma yapan halen milletvekili olan Erol, Özcan’ın Elazığ Belediye Başkanlığı için aday olmasını istediklerini söyledi:

“Önümüzdeki yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ’da en iddialı partilerden birisidir. 14 Mayıs Genel Seçimleri'nde Elazığ merkezde 2'nci parti seçildik. Bilindiği üzere daha önce Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Belediye Başkanlığı'nı kazanmadı. Partimizin Elazığ’da seçimi kazanması için, iddialı, deneyimli ve partimize ağabeylik yapacak, Elazığlı hemşehrilerimizin güvendiği, hepimizin ağabey dediği Ali Özcan’a Elazığ Belediye Başkanlığı adaylık teklifini götüreceğim. Bu öneriyi Ali Özcan’a götürmeden önce de Olağan Kongremize katılan tüm partililerin onayına sunacağız.’’

Kongreye katılan tüm delegelerin ortak oyuyla Özcan’a belediye başkanlığı adaylığı için teklif götürülmesine karar verildi.

Gürsel Erol, Elazığ İl Kongresi'nde konuşuyor.

'ADAY GÖSTERİLMEMİ HOŞ KARŞILAMIYORUM'

Bu gelişmenin ardından aradığımız Özcan ise kongrede aday gösterilmesinden haberdar olmadığını söyleyerek bu duruma tepki gösterdi. Özcan şunları söyledi:

"Cumhuriyet Halk Partisi’ne gönül vermiş bir siyasetçi olarak benim partimden seçim talebimi yineliyorum. Ön seçim yapılırsa ben her yerden aday olabilirim. Ancak benim haberim olmadan böyle bir konunun gündeme getirilmesini doğru bulmuyorum. Bana sorulmadan, düşüncem alınmadan böyle bir konunun gündeme getirilmesini de hoş karşılamıyorum.’’