Elazığ Cezaevi’nde salgın iddiası: 60'a yakın tutuklu hasta, tedavileri yapılmıyor

60’a yakın tutuklunun salgın hastalığa yakalandığı ve tedavilerinin yapılmadığı ileri sürüldü. Cezaevi yetkilisi, salgın hastalığın olmadığını belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Elazığ 1 No’lu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan Celalettin Demir (28), ailesi ile yaptığı haftalık telefon görüşmesinde 60’a yakın tutuklunun salgın hastalığa yakalandığı ve tedavilerinin yapılmadığını ileri sürdü. 4 Temmuz Pazartesi günü ailesi ile haftalık telefon görüşmesi yapan Demir, cezaevinde bulunan 60'a yakın siyasi tutuklunun salgına yakalandığı, revir için yazdıkları dilekçelere cevap verilmediğini ve hastalığın henüz teşhisinin konulmadığını belirtti.

Mezopotamya Ajansı'nın aktardığına göre baba Selahattin Demir, oğlunun cezaevinde korona virüsüne benzer bir salgın hastalığın yayıldığını ve bütün tutukluların sağlık durumlarının çok kötü olduğunu söylediğini dile getirdi. Demir, kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulundu. Vicdan sahibi herkesin tutukluların sesine kulak vermesi gerektiğini dile getiren baba Demir, cezaevlerinden ölüm haberleri gelmeden bir an önce adım atılması gerektiğini ifade etti. 

Konuya ilişkin ulaştığımız Elazığ 1 No’lu F Tipi Kapalı Cezaevi yetkilisi, cezaevinde salgın hastalığın olmadığını belirtti. (HABER MERKEZİ)