El Cezire: Hizbullah, İsrail-Hamas geçici ateşkesine dahil değil

El Cezire haber sitesine açıklama yapan bir Hizbullah kaynağı, İsrail ve Hamas arasında varılan 4 günlük geçici ateşkese Hizbullah'ın dahil olmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail ve Hamas arasında Katar'ın arabuluculuğunda varılan anlaşma kapsamında Gazze'deki 50 rehinenin 23 Kasım Perşembe günü serbest bırakılması beklenirken, söz konusu 4 günlük geçici ateşkes kararına Lübnan Hizbullahı'nın da katılıp katılmayacağı merak konusuydu. El Cezire haber sitesine açıklamada bulunan bir Hizbullah kaynağı, söz konusu anlaşmaya kendilerinin dahil olmadığını söyledi.

Hizbullah yetkilisi, İsrail'in geçici ateşkes sırasında Lübnan'ın güneyine herhangi bir saldırı düzenlemesi durumunda Hizbullah'ın bu saldırılara yanıt vereceğini bildirdi. 

İSRAİL ORDUSU: HİZBULLAH'A AİT HEDEFLER VURULDU

Öte yandan, İsrail ordusu, bugün bir açıklama yaparak Lübnan'da Hizbullah'a ait bir dizi hedefin savaş uçaklarıyla hedef alındığını duyurdu. Ordudan yapılan yazılı açıklamada, bombalanan yerler arasında 'Hizbullah'a ait altyapı ve bir askeri nokta' olduğu belirtildi.

Lübnan resmi ajansı NNA'da yer alan haberde ise İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyindeki Lebveniyye beldesinin çevresini beyaz fosfor bombasıyla hedef aldığı iddia edildi. Haberde, İsrail'e ait savaş uçaklarının Alma eş-Şaab ve Nakura beldeleri arasındaki bazı bölgelerle Yater beldesi çevresine yönelik birden fazla saldırı gerçekleştirdiği kaydedildi.

HİZBULLAH: 3 ASKERİ NOKTAYA SALDIRI DÜZENLEDİK

Hizbullah da İsrail'in Lübnan sınırındaki 3 askeri noktasına saldırı düzenlediğini duyurdu. İsrail'in sınırdaki Yiftah ve Blida askeri noktalarının güdümlü füze ve "uygun silahlarla" vurulduğu belirtilen Hizbullah açıklamasında, El-Rahib noktasının da yarım ton ağırlığındaki "Burkan füzesi" ile hedef alındığı kaydedildi. Hizbullah, başka bir açıklamasında ise İsrail ile çatışmalarda 1 mensubunun öldüğünü duyurdu.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana sınırda çatışmalar yaşanıyor. Bu çatışmalarda 79 Hizbullah mensubu ve altı İsrail askeri öldü. İsrail saldırılarında, Lübnan'da şimdiye kadar üç gazeteci de yaşamını yitirdi. (DIŞ HABERLER)