Ekvador'da belediye başkanına suikast

Ekvador'da Manta Belediye Başkanı Agustin Intriago uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti. Saldırı sırasında yaralanan bir kadının da yaşamını yitirdiği açıklandı.

Saldırının ardından halk belediye başkanının kaldırıldığı hastanenin önünde toplandı.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Güney Amerika ülkesi Ekvador'da Manta Belediye Başkanı Agustin Intriago 23 Temmuz Pazar günü uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Polis, şubat ayında yeniden şehrin belediye başkanı seçilen 38 yaşındaki Intriago'nun saldırı sırasında Manta'daki kamu çalışmalarını denetlediğini açıkladı.

Reuters'ın haberine göre, suikasta ilişkin açıklama yapan bölge polis şefi Edwin Noguera, silahlı saldırganın çalıntı bir kamyondan inerek Intriago'ya ateş açtığını, belediye başkanı ile birlikte bir kadının da saldırıda yaralandığını bildirdi. Yaralıların ikisi de yaşamını yitirdi. 

KAMYONDA EL BOMBASI VE SİLAH BULUNDU

Güvenlik yetkililerinin açıklamasına göre, Manta Belediye Başkanı Intriago, saldırının ardından karşı ateş açarak kamyonun sürücüsünü yaraladı. Sürücünün hastanede tedavi altında olduğu ve polis tarafından gözaltına alındığı açıklandı. Polis şefi Noguera, gözaltındaki kişinin suç kaydı bulunan bir Venezuela vatandaşı olduğunu, silahlı saldırganın ise kaçtığını belirtti. Polis yetkilileri, kamyonda bir el bombası ve saldırıda kullanıldığı ihtimali üzerinde durulan bir silah bulunduğunu bildirdi. 

Saldırının hangi saikle gerçekleştirildiği henüz netlik kazanmazken, polis, belediye başkanının tehdit aldığını yetkililere bildirdiğini söyledi, fakat tehditlere ilişkin detaylı bilgi paylaşılmadı. (DIŞ HABERLER)