Ekvador'da askeri helikopter düştü: 8 ölü

Ekvador'da askeri bir helikopterin düşmesi sonucu aralarında pilotlar ve yardım çalışanlarının da olduğu sekiz kişi yaşamını yitirdi.

Fotoğraf: Temsili/ AA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ekvador'da askeri bir helikopter Amazon bölgesinde düştü. Ekvador ordusu, kaza sırasında helikopterde olan sekiz kişinin ölü bulunduğunu açıkladı. Hayatını kaybeden kişilerin beşinin asker, üçünün ise Amazon'daki Pastaza bölgesine insani yardım taşıyan Risk Yönetimi Sekreterliği (SGR) çalışanı olduğu bilgisi verildi.

İspanyol EFE haber ajansının haberine göre, kazada ölen kişilerin pilot Andres Sierra, yardımcı pilot Jaime Cordones, uçuş mühendisi Leonardo Gutierrez ile mekanikerler Cristian Morales ve Edgar Montesdeoca olduğu açıklandı. SGR çalışanları Katya Aragen, Diego Ima ve Erik Reyes de helikopterin düşmesi sonucu yaşamını yitirdi. 

ORDUDAN SORUŞTURMA TALİMATI

Mi-171E tipi helikopter, nehirlerde yükselen sular sebebiyle sel riskinin bulunduğu Pastaza'nın Tiwino bölgesinde dün yerel saatle 09.36'de düştü. Helikopterin yerinin tespit edilebilmesi için iki helikopterin de katıldığı bir arama-kurtarma çalışması başlatıldı. Helikopterde bulunanların yeri ise yaklaşık beş saat sonra tespit edilebildi. Ekvador ordusu 26 Nisan Cuma günü yaşanan kazayla ilgili soruşturma başlatılması talimatı verdi. 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)