Ekrem İmamoğlu'nun 'yokluğunda' İstanbul'da işler nasıl yürüyor?

Ekrem İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı yardımcısı adaylığı sürecinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin işleri Genel Sekreter Can Akın Çağlar'ın koordinesinde yürütülüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 14 Mayıs seçimleri yaklaşırken kampanyaya en yoğun mesai harcayan isimlerden biri de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olarak görülüyor.

İmamoğlu hem halihazırdaki başkanlık görevi için çalışırken bir yandan da Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı sıfatıyla ülkenin birçok yerinde Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte seçim çalışmalarına katılıyor. 

Bu durum AK Parti'de çeşitli kademelerde eleştiri konusu olurken en son Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bursa'nın Gemlik ilçesindeki AK Parti Seçim Ofisi açılışında yaptığı konuşmada, "Biliyorsunuz İstanbul'un bir belediye başkanı var, Ekrem İmamoğlu. Şu anda İstanbul hariç her yerde dolaşıyor" diyerek İmamoğlu'nun 'İstanbul'da olmayışına' göndermede bulundu. 

Konuyla ilgili görüşüne başvurduğumuz İBB kaynakları Ekrem İmamoğlu'nun seçim çalışmalarının İstanbul'daki görevini aksatmadığını söylüyor. İşlerin Genel Sekreter Can Akın Çağlar'ın koordinesinde ve belediye iştirakleriyle birlikte yürütüldüğü belirtiliyor. 

'KAMPANYAYA ÖZEL BİR PLANLAMA YAPILMADI'

İBB kaynakları bu uygulamanın kampanya dönemine özel bir uygulama olmadığının altını çiziyor. İmamoğlu'nun mesaisinin tamamını cumhurbaşkanlığı yardımcılığı kampanyasına ayırmadığı belediye için de çalıştığı aktarılıyor. 

Kamuoyunun merak ettiği konulardan biri de kampanya çerçevesinde İBB bütçesinden herhangi bir harcama yapılıp yapılmadığı. Alınan bilgiye göre; cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasıyla ilgili çalışmalar için bütçe Cumhuriyet Halk Partisi tarafından finanse ediliyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı bütçesinden herhangi bir harcama yapılmıyor.

MAAŞ ALMAYACAKLAR   

İmamoğlu ile benzer durumda olan Millet İttifakı'nın bir diğer cumhurbaşkanı yardımcısı adayı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Seçim propaganda gezilerine başlayacağımız için 14 Mayıs'a kadar belediyeden maaş almayacağım. O günden itibaren belediye olanaklarını kullanmayacağım" demişti.

İBB Başkan Danışmanı Murat Ongun da sosyal medya hesabı üzerinden gelen sorular üzerine, "İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 12 aylık maaşını depremzedelere bağışlamıştır. Seçim sürecinde veya sonrasında kamudan herhangi bir maaş kullanımı söz konusu olmayacaktır" paylaşımında bulunmuştu.