Ekrem İmamoğlu: Yeni yüzyılın şiarı 'Her şey çok güzel olacak'

Cumhuriyet'in 100'üncü yılına özel hazırlanan '100' gösterisine katılan İBB Başkanı İmamoğlu, "Yeni yüzyılın şiarı 'Her şey çok güzel olacak.' Umutla çalışacağız ve mutlaka başaracağız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Dairesi Başkanlığı, Cumhuriyet'in 100'üncü yılını özel olarak hazırlanan '100' gösterisiyle kutluyor. Gösterinin Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda yapılan sunumuna İstanbul Büyükşehir Başkanı Ekrem İmamoğlu da katıldı.

Özen Yula, gösterinin ardından "Çok değer verdiğim ve saygı duyduğum iki kişiyi çağıracağım. Sayın Dilek İmamoğlu ve eşi İBB Başkanı, yüz akımız Ekrem İmamoğlu" ifadeleriyle İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Dilek İmamoğlu'nu sahneye davet etti.

Bestesini Fahir Atakoğlu’nun yaptığı, sözlerini Özen Yula’nın yazdığı ‘100’üncü Yıl Marşı’nın da ilk kez seslendirildiği gecede konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Çok etkileyici bir akşamdı, çok onur duydum, muhteşem bir hafızanın tekrar hepimizin belleğinden geçtiği muhteşem bir akşamdı. Bu arada muhteşem bir davet edişti, teşekkür ederim. Çok özenli bir davet olarak sahneye çağırdınız, gerçekten tam da Cumhuriyet'e yakışan bir davet oldu, teşekkür ederim. Ben de eşimle burada olmaktan çok mutluyum Mutluyuz, onurluyuz. Cumhuriyet bu millete çok yakışıyor. Sanat, Cumhuriyet'e çok yakışıyor. Bir arada olmak, sanatçılarımızla bu duygularımızı hissetmek muhteşemdi" dedi.

'BİNLERCE YILLIK MEDENİYETİN BEKÇİLERİYİZ'

İmamoğlu şöyle konuştu: "Çok özel bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu topraklarda yaşamak muhteşem bir duygu, muhteşem bir sorumluluk. Bin yıla yakındır milletçe bu topraklardayız ama aynı zamanda binlerce yıllık medeniyetin bu yüzyıldaki temsilcileriyiz. Binlerce yıllık medeniyetin sorumlularıyız, bekçileriyiz aynı zamanda bu topraklarda. Tarih, insanlık var oldukça Atatürk'ümüzün bize emaneti Cumhuriyet ilelebet yaşayacaktır, hep birlikte yaşatacağız.

Bu güzel milletin bütün evlatları istiklal madalyası sahibidir. Çünkü bu milletin dedeleri, nineleri çok büyük bir mücadeleyle bu asrı Cumhuriyet'le geçirmemize vesile oldular. Ben buradan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve bu milletin bütün atasını, dedesini, ninesini rahmetle anıyorum."

'UMUTLA YAŞAYACAĞIZ, UMUTLA ÇALIŞACAĞIZ VE MUTLAKA BAŞARACAĞIZ'

Cumhuriyet'in 100'üncü yılını kutlayan İmamoğlu, "Mustafa Kemal Atatürk'ün bize emanet ettiği ilkeleri, değerleri 21'inci yüzyılın ihtiyaçlarını karşılayacak bir biçimde yakalayacak ve geleceğe taşıyacak, gelecek nesillere emanet eden insanlar olacağız" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Bir asrı geride bıraktık, yeni bir yüzyıla adım attık diyoruz. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına adım atıyoruz. Heyecanı yüksek olacak. Genç bir nüfusa sahibiz, gençliği olan bu milletin asla ve asla umutsuzlukla değil, umutla, mutlulukla, ümitle geleceğe bakacağına adım gibi eminim. Biz bütün zorlukların üstesinden gelerek bize yakışan ve Mustafa Kemal Atatürk'ün bize emanet ettiği ilkeleri, değerleri 21'inci yüzyılın ihtiyaçlarını karşılayacak bir biçimde yakalayacak ve geleceğe taşıyacak, gelecek nesillere emanet eden insanlar olacağız. Bundan eminim. Zorluklar yaşayabiliriz, az önce tarihten sahneler izlediğimizde aslında asırlar boyu ne zorluklarla uğraşmış bir milletin evlatlarıyız gördük. Sıkıntılar yaşayabiliriz, moralimiz bozulabilir, bazen yere düşebiliriz ama ayağa kalkmayı bilen ve geleceğe umutla bakabilen bir millet olacağız, bundan hiç şüphem yok. Bu yeni yüzyılın şiarı 'Her şey çok güzel olacak'. Umutla yaşayacağız, umutla çalışacağız ve mutlaka başaracağız. Cumhuriyet'imizin 100'üncü yılı hepimize kutlu olsun. İnşallah İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak 16 milyon İstanbullu adına, 86 milyon insanımıza yakışan, güzel aktivitelerde, güzel buluşmalarda devam edeceğiz yolumuza. Bu akşamki bize sunulan bu eser şunu hissettiriyor: Bu yüzyılın, 100'üncü yılın kutlamalarının en güzel sahnelerinden birisi de bu olacak. Umut ederiz bunu hem İstanbullular'a bolca izlettiririz hem de Türkiyemizin farklı noktalarında milletimize bolca izlettiririz. Katkı sunan bütün sanatçılarımıza, herkese yürekten teşekkür ediyorum. Cumhuriyetimiz kutlu olsun."

Yazarlığını ve yönetmenliğini Özen Yula'nın üstlendiği '100' gösterisinde karakterleri Vahide Perçin, Burak Deniz, Tansel Öngel gibi isimler canlandırıyor.